NHL-asiantuntija ällistynyt Sebastian Ahoa ja Teuvo Teräväisestä koskevasta faktasta – "Räjäyttää tajuntani joka kerta"

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ovat muodostaneet viime kausina tärkeän tutkaparin Carolina Hurricaneissa. NHL-asiantuntija Arpon Basu on muistuttanut sosiaalisessa mediassa melkoisesta faktasta miesten pelaamisessa.

Basu nosti esiin suomalaiskaksikon alivoimapelaamista koskevan tilaston viime kaudelta (2019–2020). Se paljastaa suomalaiskaksikon olevan erittäin vaarallinen myös miesvajaalla.

Kyseessä on Ahon ja Teräväisen maaliodottoma (xGF) alivoimalla prosentuaalisesti mitattuna. Tuo luku kertoo, kuinka vaarallisia laukaisupaikkoja Hurricanes saa suhteessa vastustajaan, kun Aho tai Teräväinen on jäällä alivoimalla.

Aholla prosentti on 38,63 ja Teräväisellä 40,64. Jos tuo prosentti olisi siis 50, olisi pelaaja maaliodottamalla mitattuna yhtä vaarallinen alivoimalla kuin ylivoimaa pelaava vastustaja kyseisen pelaajan ollessa jäällä.

Suomalaisten lukuja voi pitää mielettöminä. Eräs julkaisua kommentoinut asiantuntija muistutti, että tavallisella alivoimapelaajalla tuo prosentti on välillä 8–12.

– Tämä (tilasto) räjäyttää tajuntani joka kerta kun näen sen, hehkutti Basu.

Katso twiitti alta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja