Mainos

Nettiviinakaupan toiminta oli laillista

Vuosia kestäneeseen nettiviinasotkuun saatiin tänään aavistuksen verran selvyyttä.

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi kaikki syytteet ja satojen tuhansien korvausvaatimukset Viinikauppa.comia vastaan. Oikeus ei löytänyt näyttöä siitä, että Viinikauppa.com olisi kuljettanut alkoholituotteet Saksasta Suomeen. Puolustus on tilanteeseen pääosin tyytyväinen.

- Tuomiohan oli sellainen kuin odotin. Se jäi kuitenkin jollain tavalla auki, että voiko esimerkiksi ranskalainen yritys ajaa pakettiautolla tänne ja tuoda ovelleni kuusi pulloa punaviiniä, toteaa Viinikauppa.comin edustaja, asianajaja Petteri Snell.

Alkoholin myyntiä Suomessa valvovassa Valvirassa ehdittiin jo pelätä, että päätös sallisi alkoholin kaukomyynnin Suomessa. Nyt Alko saa pitää monopoliasemansa.

- Uhkakuvia oli olemassa. Täytyy sanoa, että ainakin minä olen henkilökohtaisesti tyytyväinen ja varmaan Valvirakin, toteaa Valviran ylitarkastaja Rainer Pätsi päätöksestä.

Tutkintapyynnön nettiviinajutussa teki Valviran edeltäjä Tuotevalvontakeskus jo kolme vuotta sitten.

Valtionsyyttäjä ei ota vielä kantaa siihen, aikooko hän valittaa asiasta hovioikeuteen. Anu Mantila kuitenkin myöntää olevansa pettynyt tuomioon.

- Sinänsä pidän kyllä valitettavana, että vastausta vaille jäi tärkeä oikeuskysymys. Onko alkoholin kaukokaupan kieltävä viranomaistoiminta sopusoinnussa ey-oikeuden kanssa?

Syyttäjällä on viikko aikaa päättää, valittaako hän tuomiosta hovioikeuteen.

Katso Päivi Taljan juttu (Seitsemän uutiset 5.3.2010)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.