Nettisivusto selvitti taiteen keinoin, mikä lemmikeistä on kaikkein söpöin – oletko samaa mieltä suloisimmasta koirarodusta?

1:30
Tässäpä viikon söpöin video: Pikkuiset cowboyt kaitsevat karjaa Australiassa!

Vakuutussivusto otti käyttöön kultaisen leikkauksen selvitelläkseen, millainen lemmikki on "taiteen sääntöjen" mukaan söpöin.

Vakuutuksia vertaileva MoneyBeach-sivusto päätti taiteen keinoin selvittää, mikä lemmikeistä on kaikkein suloisin.

Myös lemmikkien vakuutuksiin erikoistunut sivusto päätti verrata erilaisten eläinten kuvia kultaiseen leikkaukseen, joka on esimerkiksi taiteessa sommittelun perussääntöjä.

Mikä on kultainen leikkaus?

Kultaisella leikkauksella katsojan huomio voidaan suunnata haluttuun kohtaan jakamalla kuva-ala osiin. Kuva siis sommitellaan kultaisen leikkauksen mukaan.

Jos vaikkapa maalauksessa esiintyy kultainen leikkaus, se vaikuttaa tasapainoiselta ja miellyttää silmää esteettisesti.

Kultaisessa leikkauksessa jana jaetaan suhteessa 2:3, jolloin janan pitemmän osan suhde lyhyempään on sama kuin koko janan suhde pitempään osaan.

Kissa on lemmikeistä söpöin

Testissä käytettiin eläimistä edestäpäin otettuja kuvia. Muun muassa niiden silmien, korvien ja sierainten suhdetta toisiinsa verrattiin. Tarkoituksena oli selvittää, millaisella lemmikillä piirteet ovat eniten "kultaisen leikkauksen" mukaiset.

Lienee selvää, ettei testi ollut kovinkaan tieteellinen. Kissanomistajia sen tulos silti miellyttänee, sillä sivuston arvion mukaan kissa on lemmikeistä suloisin. Kissan kasvot noudattivat kultaista leikkausta yli 46-prosenttisesti.

Toiseksi söpöin eläin oli fretti; kolmannelle sijalle päätyi kani.

Dalmatialainen on söpöin koira

Koirista mukana oli sata suosittua rotua. Vaikka keskivertokoira oli vasta tesin viidenneksi söpöin eläin, oli dalmatialainen rotuna jopa söpömpi kuin kissa: sen kuva noudatti kultaista leikkausta 67-prosenttisesti.

Kakkossijalle päätyi irlanninvesispanieli ja kolmanneksi nousi kettuterrieri. Nelossijaa piti hallussaan labradorinnoutaja, vitossijaa basset hound.

"Heillä on nyt todisteita tukemaan väitettään"

Kymmenen söpöimmän koiran joukkoon pääsivät myös rottweiler ja samojedinkoira.

– Kultaisen leikkaukseen laskukaavaa on käytetty satoja vuosia, joten on vaikeaa väittää vastaan tuloksille. On kiehtovaa nähdä tieteen suosivan myös esimerkiksi rottweilerin ja bassetin kaltaisia rotuja, vakuutussivuston toimitusjohtaja Mike Rees kommentoi.

Rees uskookin, että tulokset ovat erityisen  mieluisia ihmisille, jotka rakastavat kissoja.

– Heillä on nyt todisteita tukemaan väitettään, kun he kertovat koiraihmisille, että itse asiassa heidän lemmikkinsä on söpöin.

Oli tulos sitten tieteellinen tai ei, ainakaan suloisten eläinten ihailemisesta ei ole haittaa. Taannoin Leedsin yliopiston tutkimuksessa selvisi, että söpöjen videoiden katselu todella vähentää stressiä.

Tässä suloinen video päivääsi ihastuttamaan! Joukko kissanpentuja kutsuttiin akvaarioon vierailulle – katso hellyttävä video kisujen retkestä:

1:19

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja