Pentu ei ymmärtänyt käskyä istua – näin toimi vanhempi koira: "Australianpaimenkoirat ovat fiksuja, mutta tämä on järjetöntä"

Tässä ovat Suomen viisi suosituinta koirarotua – löydätkö oman koirasi videolta? 0:25
Katso myös: Tässä ovat Suomen viisi suosituinta koirarotua – onko oma koirasi listalla?

Australianpaimenkoira opetti hellästi pentukoiraa istumaan käskystä.

Suloisten eläinvideoiden katselu lievittää tutkitusti stressiä ja ahdistusta, joten ei liene yllättävää, että nuo söpöt ja hauskat videot keräävät sosiaalisen median alustoilla usein miljoonia katselukertoja.

Yli 5,6 miljoonaa katselukertaa on kerännyt esimerkiksi TikTok-video, jolla australianpaimenkoira auttaa omalla tavallaan pentukoiraa tottelemaan omistajaansa – kenties kuitenkin omaa etuaan ajatellen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Vanhempi koira opasti pentua

Abby Tomhaven joulukuussa jakamalla videolla hän pyytää Rip-nimistä pentukoiraa istumaan antaakseen sille ja sen isommalle veljelle herkun. Siinä missä vanhempi koira, Beau, on jo istumassa kuuliaisesti, on neljän kuukauden ikäisellä pikkukoiralla vaikeuksia ymmärtää annettua käskyä.

Ei kuitenkaan hätää! Beau ei aio jäädä ilman herkkua pennun vuoksi, joten se painaa hellästi tassullaan pentukoiran takapuolen maahan. "Ole kiltti ja istu alas, jotta voin saada herkkuni" kuvaillaan videolla koiran mietteitä.

"Tämä on järjetöntä"

Videon nähneet ovat pitäneet Beaun opettavaista hetkeä hulvattomana.

– "Hän tarkoittaa, että tämä osa menee alas", arveli eräs kommentoija koiran opettaneen pennulle.

– Luoja, tiedän, että australianpaimenkoirat ovat fiksuja, mutta tämä on järjetöntä. En malta odottaa, että saan omani, kommentoi eräs tuleva koiranomistaja.

– Paras asia, jonka olen nähnyt, ihaili yksi kommentoija.

– Voih, tuo on suloista. Uskon, että se myös tiesi, mitä oli tekemässä. Olemme vasta alkamassa ymmärtää, kuinka älykkäitä koirat ovat, arveli eräs.

Monen kommentoijan mielestä koira myös vinkkasi silmää omistajalleen lopuksi kuin kertoakseen, että oli tämän apuna.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää koirista!

Lue myös:

    Uusimmat