Rottakoira Amigo pyydysti kerralla 48 jyrsijää – somesuosio löi tanskalaiskunnan ällikällä: "Emme ole kokeneet vastaavaa"

Tanskalainen rottakoira Amigo on noussut viraalihitiksi, kun Fredrikssundin kunta jakoi metsästäjästä kuvan Facebook-tilillään.

Saaliinsa kanssa poseeraava Amigo näyttää ylpeältä, eikä ihme! Rottien pesäpaikaksi muodostuneessa siilossa vieraillut jackrussellinterrieri sai kerralla kiinni 48 jyrsijää.

Kyseessä on suurin saalis, jonka kunnan rottakoirat ovat saaneet yksittäisellä reissulla napattua. Samalla Amigo teki toisen ennätyksen, kun sen metsästystaidoista muodostui viraalihitti.

Tähän mennessä kuva Amigosta ja rotista on kerännyt lähes 6000 tykkäystä, yli tuhat kommenttia ja yli kaksi tuhatta jakoa. Sankarikoiran tarina on levinnyt myös suomalaisissa Facebook-ryhmissä. Yhteensä päivityksen on nähnyt yli 650 000 ihmistä.

– Emme ole koskaan kokeneet vastaavaa Facebook-sivuillamme, viestintäkonsultti Steven Rønnenkamp Holst kertoo MTV Uutisille.

Kissoja on mahdoton kouluttaa, koiria ei

3-vuotias uroskoira Amigo on yksi Fredrikssundin kunnan neljästä rottakoirasta.

Kunnasta kerrotaan, että se käyttää rottakoiria kissojen sijaan, koska jälkimmäisiä on mahdoton kouluttaa. Lisäksi monet kissat välttelevät rottien pyydystämistä, sillä varsinkin isot ja aggressiiviset rotat ovat niille kova vastus.

Rottakoirat ovat auttaneet kuntalaisia tuholaistorjunnassa viimeiset pari vuotta hyvällä menestyksellä. Nyt Amigo asetti riman aivan uudelle korkeudelle.

Palkkioksi ennätyssaalistaan Amigo sai pesun ja loppupäivän vapaata. Rottien pyydystäminen on sille palkinto itsessään, kunnan viestinnästä kerrotaan.

Ninjarotta pakeni kissaa huimalla tempulla 0:18
Rotat ovat yllättävän ketteriä! Katso, miten yksi ninjajyrsijä pakenee kissaa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää aiheesta koirat.


Lue myös:

    Uusimmat