Mainos

Nettipuheluista satojen eurojen säästö vuodessa

Internetpuheluista kertyy Kuluttajaviraston selvityksen mukaan huomattavaa säästöä ulkomaan puheluissa. Aktiivisesti ulkomaille soittava voi säästää matkapuhelimella soittamiseen verrattuna muutamia satoja euroja vuodessa.

Lankapuhelimeen verrattuna säästöä kertyy vähintään useita kymmeniä euroja vuodessa. Kotimaan puheluissa edut jäävät vähäisemmiksi.

Internetpuheluilla tarkoitetaan internetin välityksellä soitettavia ns. VoIP-puheluita (Voice over Internet Protocol).

Esimerkiksi matkapuhelimella soitetut puhelut ruotsalaiseen lankapuhelimeen maksavat vuodessa keskimäärin 183 euroa. VoIP-puheluina samat puhelut maksavat 21 euroa vuodessa.

Puhelut suomalaisesta matkapuhelimesta ruotsalaiseen matkapuhelimeen maksavat noin 394 euroa ja VoIP-puheluina 225 euroa vuodessa. VoIP-liittymien väliset puhelut ovat yleensä ilmaisia.

Kuluttajaviraston mukaan on syytä muistaa, että vaikka tietty palvelu olisi edullinen joissain puheluissa, se ei välttämättä ole sitä kaikissa tilanteissa. Selvityksessä vertailtiin 29 palveluntarjoajan kotimaan- ja ulkomaanpuhelupalvelua.

Internetpuheluita voidaan soittaa joko tietokoneeseen asennetulla VoIP-ohjelmistolla kuten Skypellä tai erillisellä puhelinlaitteella. VoIP toimii myös eräissä matkapuhelinmalleissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.