Mainos

Nettipoliisi tarkkailee sinua nyt jo YouTubessa

Helsingin kolmihenkinen nettipoliisi on laajentanut toimialuettaan netissä Suomi24.fi, Kuvake.net ja YouTube.com -sivustoille.

Aikaisemmin nettipoliisin profiileja on löytynyt IRC-Galleriasta, Facebookista, Messengeristä, Demistä ja Hommaforumilta.

Helsingin kolme nettipoliisia on vastannut syyskuun loppuun mennessä jo yli 3 000 yksityisviestiin Facebookissa (2011: 2100kpl, 2010:1000kpl), kaikille näkyvien seinäpäivitysten kommenttien lisäksi.

Sähköpostin kautta lähestyjä on saanut vastauksen jo yli 1 100 kertaa tänä vuonna.

Viestien perusteella nettipoliisi on ryhtynyt toimenpiteisiin tänä vuonna reilut 200 kertaa. Etenkin kunnianloukkaustapaukset näyttäisivät olevan selkeässä nousussa viime vuodesta. Loukkauksista suurin osa on aikuisten välisiä riitoja.

Vihjetiedoissa esille nousivat etenkin huumeisiin liittyvät vinkit. Rikosilmoituksia nettipoliisi on kirjannut 25 kappaletta.

Nettipoliisi kokee ongelmalliseksi viestien suuren määrän, jolloin välillä voi jäädä jotain toimenpiteitä suorittamatta, koska asiaan ei ole aikaa perehtyä. Jatkossa nettipoliisi pyytää lähettämään viestin vain yhdelle nettipoliisille ja mahdollisuuksien mukaan suoraan lähimmän poliisilaitoksen virtuaaliselle lähipoliisille.

Kaikki netissä näkyvästi toimivat poliisit löydät sivulta www.poliisi.fi/virtuaalinenlahipoliisi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.