Mainos

Hyväksikäyttövyyhdissä outo piirre - tekijät eivät tunteneet toisiaan

MTV3 Uutiset kertoi tänään tapauksesta, jossa keskusrikospoliisi on tutkinut jo vuoden ajan poikkeuksellisen laajaa lasten hyväksikäyttötapausta, jossa alle 16-vuotiaita uhreja on ollut useita satoja.

Poikkeuksellista tapauksessa on se, että rikoksesta epäillyt eivät tunteneet toisiaan. Lasten hyväksikäytöistä epäillään yhteensä 18 suomalaista miestä.

– Eli kaikki ovat toimineet yksittäisinä saalistajina nuorten suosimissa verkoissa, eivätkä ole olleet tietoisia toisistaan. Tässä on tietysti surullista se, että jotkut epäillystä ovat sitten päässeet manipuloimaan samoja uhreja ja jopa tapaamaan heitä, keskusrikospoliisin rikosylikomisario Tero Haapala kertoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa rikoksen uhrit ovat saaneet rikoksen tekijöiltä myös "pieniä lahjoja".

– Joissakin tapauksissa uhreille on luvattu pieniä summaa rahaa tai hankittu alkoholijuomia, tupakkaa tai muita pieniä lahjoja, Haapala selvittää.

Poliisin mukaan miehet ovat houkutelleet netin kautta alaikäisiä tyttöjä tapaamisiin, jotka ovat johtaneet yhdyntöihin ja muihin seksuaalisiin hyväksikäyttöihin.

Osa esitutkintamateriaalista on siirretty jo syyttäjälle. Keskusrikospoliisi jatkaa asian selvittämistä ja rikoksesta epäiltyjen kuulusteluja. Tutkinnan on tarkoitus valmistua vuoden loppuun mennessä.

Katso Niko Rannan juttu (Seitsemän uutiset 11.10.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.