Mainos

Nettikysymys: Sääennusteet kiinnostavat

MTV:n nettikysymyksessä udeltiin, seuraavatko ihmiset sääennusteita. 90,2 posenttia (957 kpl) vastanneista kertoo seuraavansa tulevien päivien sääennusteita, ja vain 9,8 prosenttia (104 kpl) kertoo jättävänsä ennusteet väliin.

Vastaajat kertovat seuraavansa säiden muutoksia esimerkiksi siitä käytännöllisestä syystä, että sitten tietää varautua oikeilla välineillä ulkoilmaan. Muuten esimerkiksi festareille saattaa pakata liikaa varustusta, jos viikonlopuksi onkin luvattu helteitä sateiden sijaan. Myös puutarhanhoito vaatii säätietoja:

- Seuraan sääennusteita etenkin nyt kun on oma piha ja puutarha, jota täytyy kastella, jos ei tule sadevettä. Mutta yleensäkin luonnon ilmiöt kiinnostavat, kertoo eräs vastaajista.

Osa seuraa ennusteita tietääkseen, milloin tukalat helteet loppuvat. Myös ulkonäölliset seikat ajavat meteorologia kuuntelemaan:

- Seuraan ennusteita aina sillon, kun pitää pysyä tukka tanassa, kommentoi nimimerkki Mää vai.

Työt säiden mukaan?

Osalle vastaajista sääennusteet ovat tärkeitä töiden kannalta. Nimimerkki RM kertoo:

- Tiedän järjestää työni, kun tiedän minkälainen ilma on seuraavana päivänä.

Nimimerkki MM ei seuraa ennusteita, sillä työt on tehtävä silti.

- Olen siinä onnellisessa asemassa, ettei tarvitse seurata. Elinkeino tai muukaan asia ei ole ilmoista kiinni. Otetaan vastaan mitä annetaan ja yritetään elää sen mukaan. Sääolosuhteille emme mitään mahda, MM summaa.

Osa vastaajista kertoo tekevänsä ennusteet kotikonstein. Nimimerkki Epäilijä sanoo katsovansa ikkunasta kelin heti aamulla. Nimimerkki Mutsi tekee samoin:

- Haistelen aamulla kuistilla että laitanko pipon ja hansakat vai lähdenkö töihin ilman hanskoja. Eipä ole näillä meidän perukoilla vielä tarvinnut vaatetta vähentää, Mutsi selvittää.

Nettikysymykseen vastasi yhteensä 1061 henkilöä.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.