Mainos

Nettikysymys: Joka toinen jo vaihtamassa talvirenkaisiin

MTV3:n uutisten nettikysymykseen "Aiotko vaihtaa talvirenkaat jo nyt?" vastanneista (621 vastausta) lähes puolet (48,1 %) on vaihtamassa autoonsa talvirenkaat jo nyt. Vastaavasti hieman yli puolet (51,9 %) ei aio vielä talvirenkaisiin vaihtaa. Tällä viikolla vallitsi paikoin erittäin huono ajokeli, kun lunta satoi Etelä-Suomea myöten. Sittemmin ajokeli on kuitenkin kohentunut.

Nimimerkki 'Vanharouva' perustelee päätöstään vaihtaa talvirenkaat alle hyvissä ajoin:

- Pitkittämällä ei paljon voita kuitenkaan. Renkaat on taas kuitenkin vaihdettava. Surullista se on. Perjantai-iltana jouduin kesärenkailla sankkaan lumipyryyn, pelkäsi todella paljon. Pääsin ehjänä kotiin. Tyhmää lykätä päätöstä.

Monien perusteluna olikin juuri se, että turvallisuus käy ennen muuta autolla liikuttaessa.

- Turvallisuus ennen kaikkea. Talvi voi tulla yllättäen! muistuttaa nimimerkki 'Ulla'.

Sen sijaan talvirenkaiden vaihtamattomuutta perustellaan muun muassa ajanpuutteen vuoksi - talvirenkaita ei yksinkertaisesti ole ehtinyt autoon vaihtaa. Myös renkaiden kulumalla ja urasyvyydellä on oma osansa keskustelussa.

- Talvirenkaat vaihdan heti, kun keliolosuhteet vaativat. Nyt ajan "vanhoilla" nastattomilla talvirenkailla, joissa pintaa n. 5mm, perustelee nimimerkki 'patukka'.

Talvirenkaita on Suomessa käytettävä joulukuusta helmikuun loppuun. Myös ulkomailla rekisteröityjen autojen on käytettävä Suomessa talvirenkaita.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.