Mainos

Nettikysely: Enemmistö välttäisi Thaimaan-matkailua

Bangkokin kiristynyt tilanne näyttää vaikuttavan suomalaisten halukkuuteen matkustaa koko maahan . MTV:n nettikyselyssä hieman reilu 60 prosenttia vastanneista ei haluaisi vallitsevassa tilanteessa matkustaa Thaimaahan. Vajaan 40 prosentin mielestä matkustus maahan on yhä järkevää ja turvallista.

Suurin osa Thaimaan-matkailua välttävistä perustelee kantaansa maan turvattomuudella.

- Ei kai kukaan ehdointahdoin turvattomaan maahan lähde ja vielä kalliisti maksamalla! Koko ajan saisi olla "rinki" jonkun ympärillä ja jännittää, pääseekö edes matkalta pois kotimaahan, sanoo nimimerkki Tupuna.

Suomisisko-nimimerkki on samoilla linjoilla, hän tosin katsoo asiaa myös yhteiskunnalliselta kantilta.

- Minulla ei ole minkäänlaista tarvetta- eikä halua lähteä seikkailemaan näin epävarmoissa oloissa. Jo muutamalla eurolla viikossa on merkitystä: jos jokainen suomalainen hankkisi 20 eurolla kuukaudessa enemmän kotimaisia tuotteita tai palveluita, saisi 20 000 suomalaista työtä vuodeksi.

Ne, jotka suosivat yhä Thaimaan matkailua perustelevat mielipidettään muun muassa sillä, että mielenosoitukset ovat sujuneet pääasiassa rauhallisesti. Harvaa uskoo kohtaavansa maassa väkivaltaa.

- Thaimaassa ihmiset harvoin käyttävät väkivaltaa. Lapsen kanssa en kyllä juuri nyt uskalla lähteä, mutta muuten kyllä. Meillä on tapaninpäivälle lähtö HuaHiniin, toivottavasti päästään matkaan ja tilanne on rauhoittunut sen verran että uskaltaa lähteä lapsen kanssa, nimimerkki Maajo toteaa.

Nimimerkki Antin mielestä protestit ovat Thaimaassa yleisiä, eivätkä ne juuri vaikuta turisteihin.

- On sama ketkä Thaimaata hallitsevat, korruptio jyllää ja on maan tapa. Tällaiset mielenilmaisut ovat hyvin yleisiä siellä, nyt tosin melkoisen massiivisina, mutta ei haittaa minun mielenrauhaani vaan olen matkustamassa Bangkokiin tammikuussa. Uskoakseni kuningas puuttuu asiaan ennen kuin tilanne entisestään vaikeutuu.

Bangkokin kansainvälinen lentokenttä on ollut pian viikon suljettuna hallitusta vastustavien mittavien protestien vuoksi. Kentältä ei ole lähtenyt ainuttakaan paluulentoa viime keskiviikon jälkeen. Tällä hetkellä esimerkiksi Finnairin paluulentoa odottaa Bangkokissa noin 1300 yhtiön asiakasta. Heistä puolet on suomalaisia. Finnair on pyrkinyt purkamaan sumaa kuljettamalla matkustajia linja-autolla Bangkokista Phuketiin ja lennättämään väkeä Suomeen sitä kautta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.