Mainos

Neste jatkaa panostusta Ruotsin markkinoilla

Neste ilmoitti tänääna ostaneensa ruotsalaisen Greenergy-öljy-yhtiön liiketoiminnot. Se myy vähäpäästöistä dieselöljyä ja kevyttä polttoöljyä ammattiliikenteelle ja kiinteistöille Keski- ja Etelä-Ruotsissa. Greenergyllä ei ole tavallisia bensa-asemia.

Kauppahintaa ei julkistettu. Nesteen mukaan kauppa tehostaa sen asemia laadukkaiden öljytuotteiden toimittajana Ruotsissa. Jo aiemmin Neste on myynyt öljytuotteitaan ruotsalaisille öljy-yhtiöille.

Kaupan myötä Neste aloittaa öljytuotteiden markkinoinnin omalla nimellään, kun Greenergyn toimintaa jatketaan Nesteen ruotsalaisen tytäryhtiön Neste Oilin nimissä.

Yhtiön toimitusjohtaja Ari Rajala tähdensi, että Nesteen nimellä markkinointi koskee vain Greenergyn aiempia toimintoja eli myyntiä ammattiliikenteelle ja kiinteistöille.

Rajalan mukaan ratkaisulla ei myöskään viestitä, että Neste olisi lähdössä myymään bensiiniä tavallisille ruotsalaiskuluttajille. Kilpailu tällä alueella on niin kovaa, että se on ratkaistava omana kysymyksenään, hän sanoi.

Neste on ilmoittanut, että kotimaan lisäksi sen painopisteisiin kuuluvat Suomen lähialueet. Greenergyn liikevaihto oli viime vuonna noin 225 miljoonaa markkaa. Yhtiön henkilöstö siirtyy Nesteen palvelukseen.

Greenergyn markkinaosuus ympäristöominaisuuksiltaan vaativimman dieselöljyn myynnistä on noin 4 prosenttia. Rajalan mukaan luku on käytännössä sama koko dieselöljyn myynnistä, koska muita dieselöljyjä myydään niin vähän. Ruotsin valtio tukee ns. MiljöKlass 1 -dieselöljyn käyttöä verohelpotuksin.

Aiemmin tänä vuonna Neste solmi pitkäaikaisen tukkumyyntisopimuksen Ruotsissa toimivan kuwaitilaisen öljy-yhtiön kanssa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.