Neljä päivää F1-kauden alkuun: esittelyssä Racing Point – "Sergio Perezin pitäisi pyyhkiä lattiaa Lance Strollilla"

F1-kauden alkuun on enää neljä päivää aikaa. Esittelemme jokaisena päivänä ennen Australian kisaviikonloppua kaksi tallia. Neljäntenä vuorossa on Racing Point, jossa saatetaan nähdä kauden epätasaisin tallin sisäinen kuskikamppailu. 

Vaaleanpunaisia autoja ohjaavat alkavalla kaudella Sergio Perez ja Lance Stroll. Meksikolainen Perez on jo ansainnut kannuksensa F1-sarjassa, mutta kanadalainen Stroll ajaa kuninkuusluokassa lähinnä isänsä Lawrence Strollin rahojen ansiosta. 

Lawrence Stroll osti tallin viime kaudella sijoittajaryhmänsä kanssa. Nyt nuorempi Stroll on valtavan haasteen edessä Perezin ollessa lähin vertailukohta. 

– Isä Stroll on päättänyt sijoittaa tähän bisnekseen, jotta poika pääsee ajamaan. Tämä on pieni näytönpaikka Perezillä, sillä jos hän häviää Strollille tällä kaudella, se ei lupaa hyvää hänen jatkolleen formula ykkösissä. Nyt on vähän sellainen tulokas vastaa kokenut kuski -asetelma. Sergio Perezin pitäisi viedä tämä ihan täysin ja pyyhkiä lattiaa Strollilla, C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen ennakoi. 

Oikarinen huomauttaa, että Racing Pointin uuden auton kehittäminen myöhästyi viime kaudella, kun aiempi Force India -tiimi oli talousongelmissa ennen uuden omistajaportaan mukaantuloa. 

Lisää Oikarisen ja F1-selostaja Niki Juuselan keskustelua Racing Pointista jutun videolla. Alla linkit aiempiin talliesittelyihin. 

Lue myös:

    Uusimmat