Neljä päivää F1-kauden alkuun: esittelyssä Alfa Romeo – konkurssin partaalta jokerikortiksi vapautuneen Kimi Räikkösen johdolla

F1-kauden alkuun on enää neljä päivää aikaa. Esittelemme jokaisena päivänä ennen Australian kisaviikonloppua kaksi tallia. Kolmantena vuorossa on Alfa Romeo, joka on ottanut isoja kehitysaskelia.

Viime kaudella MM-sarjassa kahdeksanneksi sijoittuneesta Sauberista nimensä Alfa Romeoksi muuttanut talli on alkavan sesongin jokerikortti. 

Kuljettajarintamalla on uudet nimet Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi. Lisäksi tallissa on tuulettunut, energinen ilmapiiri. 

– Entinen Sauber, nykyinen Alfa Romeo on mennyt eteenpäin huimasti. Nyt on panostettu hyvin paljon henkilökuntaan ja auton tekemiseen tehtaalla. Monen laihan vuoden jälkeen on vihdoin ja viimein saatu tehtyä kunnon auto. Sauber oli melkein konkurssin partaalle pari vuotta sitten, ja nyt on nähty nousukiitoa. Tänä vuonna on odotetavissa paljon parempia tuloksia tältä tiimiltä, C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen ennakoi.

Ferrari-yhteistyöstä varsinkin moottori- ja vaihteistopuolelle hyötyvä Alfa Romeo antaa myös 39-vuotiaalle Räikköselle vapaat kädet tehdä tulosta, sillä kuten Oikarinenkin huomauttaa, Ferrarilla nähty politikointi on nyt poissa.

Lisää Oikarisen ja F1-selostaja Niki Juuselan keskustelua Alfa Romeosta jutun videolla. Alla linkit aiempiin talliesittelyihin. 

Lue myös:

    Uusimmat