Kimi Räikkösen F1-jatkoa pohjaa jäätävä fakta – "Se on vastaus sille, kuinka paljon hänelle on kysyntää"

15:27
Videolla C Moren F1-selostaja Niki Juusela puhuu muun muassa Kimi Räikkösen tilanteesta.

Jatkaako Kimi Räikkönen F1-uraansa vai ei? Tämä kysymys on tällä hetkellä isosti esillä formuloiden siirtomarkkinoilla. C Moren F1-selostaja Niki Juusela lyö pöytään jäätävän faktan, joka perustelee osaltaan sen, miksi Räikkösen pitäisi jatkaa autourheilun kuninkuusluokassa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Venäjän GP suorana 25.-27.9.
Pe: 1. harjoitukset klo 10.55, 2. harjoitukset klo 14.55
La: 3. harjoitukset klo 11.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Venäjän GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

F1-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Venäjän Sotshin radalla. Sinne Räikkönen lähtee aiempaa positiivisemmasta tilanteesta, sillä Alfa Romeon suomalaiskuski pystyi avaamaan pistesaldonsa viikko sitten Toscanan GP:ssä Mugellossa.

Kisan jälkeen Räikkönen oli ylistyksen kohteena ympäri Eurooppaa.

C Moren F1-selostajan Niki Juuselan mukaan Räikkösen suorituksessa ei ollut mitään ihmeellistä, vaan hän oli oma itsensä.

– Formulamaailma on välillä outo. Joskus nähdään pieni hipaisu, jonka myötä toiselta hajoaa takarengas ja toiselta etusiipi. Vaikka Räikkösen auto otti järkyttäviä osumia, niin hän pystyi silti ajamaan ruutulipulle. Se ei toki poissulje sitä tosiseikkaa, etteikö Räikkönen olisi ajanut hyvin. Hän pystyi välttämään kaksi karikkoa. Kisa ei katkennut ensimmäisen kierroksen kolariin, ja hän pystyi välttämään uusintalähdön tilanteen. Hän ajoi järkevästi, kokeneen maailmanmestarin vaistoilla. En usko, että kyse on mistään uudelleensyntymisestä. Hän ajaa juuri niin hyvin kuin hän on aina ajanut. Joskus tulee parempia kisoja ja joskus huonompia, Juusela pohtii.

F1:n kuljettajamarkkinoilla on riittänyt liikennettä viime viikkojen aikana. Yksi isoin uutinen oli se, kun Racing Point, tuleva Aston Martin kertoi, että se on napannut Sebastian Vettelin itselleen. Nelinkertainen F1-mestari siirtyy Ferrarilta Aston Martinille tämän kauden jälkeen.

Samalla Sergio Perez menettää oman ajopaikkansa. Pereziä on huhuttu Alfa Romeolle, joskin yhdellä ehdolla. 

Kaikki riippuu Räikkösestä, kuten Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur on todennut.

C Moren F1-selostaja Juusela nostaa esille sen, miten Räikkösen uran jatkon taustalla on isoja perusteita. 

– Karu fakta on se, että jos katsotaan Ferrarin moottoreilla ajavia talleja, niin selkeä kärkikaveri on Charles Leclerc. Hän on saanut huonosta Ferrarista paljon suorituskykyä irti alkukauden aikana. Sitten on Räikkönen. Jos puhutaan Kimin jatkosta ja odotellaan uutta sopimusta, niin esimerkiksi molemmat Haas-kuljettajat ovat olleet selkeästi heikompia. Myös Antonio Giovinazzi on jäänyt Kimin jalkoihin kisavauhdissa. Sebastian Vettel on aivan oma lukunsa. 

– Ferrarin voimalähteitä käyttävistä kuljettajista Räikkönen on selkeä rankingkakkonen. Se on vastaus sille, että kuinka paljon Kimin ajotaidoille on kysyntää formulaympyröissä. Hän on Ferrari-moottorikuskeista toiseksi paras. Piste. Kimin pitäisi taitojen puolesta jatkaa F1-sarjassa ainakin vuoden ajan, Juusela sanoo.

Antaisiko Juusela jatkoa vielä Alfa Romeon toiselle kuljettajalle, Antonio Giovinazzille? Entäpä Haas? Mitä Ferrarin toinen asiakastalli meinaa tehdä? Näistä lisää jutun yläreunan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja