Racing Point -kuljettaja Perez katsoo joutuneensa alirvioiduksi: "Tulokset ovat mielestäni selvät"

F1-sarjassa kilpailevan Racing Point -tallin kuljettaja Sergio Perez katsoo joutuneensa viime kaudella aliarvioiduksi tallitoverinsa Esteban Oconin rinnalla.

Perez sijoittui viime kaudella kuljettajien sarjan kahdeksanneksi. Meksikolaiskuski keräsi 13 pistettä enemmän kuin neljä sijaa alemmaksi sijoittunut Ocon, mutta tästä huolimatta hän tuntee jääneensä ranskalaisen varjoon.

– Aivan kuin ihmiset vain tottuisivat minuun. Kun olin uusi kuljettaja, niin kaikki puhuivat minusta seuraavana suurena juttuna, kuten Esteban on juuri nyt. Edellisellä kaudella (2017) olin kolmen kärkitallin kuljettajien jälkeen paras lopuista, ja olen myös lyönyt kaikki tallitoverini. Siksi tulokset kertovat lopulta enemmän kuin mitä ihmiset sanovat. Tulokset ovat mielestäni selvät, Perez kertoi motorsport.comille.

Viime kaudella aika-ajoissa Ocon peittosi Perezin selkein lukemin 16-5. Meksikolaisen mukaan tämä johtui hänen huonosta tuntumastaan autoon.

– Hän oli parempi aika-ajossa, vaikka marginaali oli todella pieni. Vajaa sekunnin kymmenys erotti meidät aika-ajoissa, mutta kisoissa minä olin parempi. Keräsin enimmät pisteet ja parhaat tulokset, mutta tilanne välillämme oli tähän asti todella tasainen.

– Rehellisesti sanottuna en tuntenut viime kaudella autoa kohtaan suurta luottamusta. Auton balanssin kanssa oli vaikeuksia läpi kauden, mutta onnistuin saamaan siitä kisoissa irti parhaan suorituskyvyn. En kuitenkaan halua viedä häneltä mitään pois. Hän oli aika-ajoissa parempi, Perez myönsi.

Viime kaudella vielä Force Indiana tunnettu Racing Point -talli sai loppukesästä uuden omistajan kanadalaismiljardööri Lawrence Strollin johtamasta sijoittajaryhmästä.

Mercedeksen suojatti Ocon joutui kauden päätteeksi tekemään tallissa tilaa Williamsilta siirtyvälle Lance Strollille. Ensi kaudella ranskalainen toimii Mercedeksen testi- ja varakuljettajana, ja kärkkyy tallissa kisakuskin paikkaa kaudelle 2020.

Lue myös:

    Uusimmat