F1-sarjassa muhii iso yllätystarina – taustalla kyseenalainen ratkaisu

Uusi F1-kausi käynnistyy tällä viikolla Itävallassa. Samalla nähdään, että missä eri tallien voimasuhteet menevät. C Moren F1-asiantuntijoiden mukaan tulevan kauden yllättäjä saattaa olla hyvinkin taho, joka aiheutti kohua alkuvuoden talvitesteissä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

F1-kauden piti alkaa maaliskuun puolessa välissä Australiassa. Alku lykkääntyi, kun koronaviruspandemia levisi maailmalle.

F1-sarjan toimitusjohtajan Chase Careyn mukaan loppukauden aikana on tarkoitus ajaa noin 15 kisaa.

Mutta kuka on kauden yllättäjä? Kenellä on potentiaalia nostaa päätään viime kausiin nähden?

C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen ja C Moren F1-selostaja Niki Juusela valitsivat saman tahon.

– Racing Point. He ovat valmiita nousemaan MM-sarjassa neljänneksi. (Sergio) Perez ajaa ainakin kerran palkintopallille, Juusela ennustaa.

– Musta hevonen voi olla Racing Point, koska sen viimevuotisen Mercedeksen kopioauto näytti erittäin hyvältä talvitesteissä. Pereziltä voidaan nähdä yllättävänkin hyviä suorituksia tänä vuonna, Oikarinen pohtii.

Racing Pointin uusi auto aiheutti närää alkuvuoden testeissä – nimenomaan sen Mercedes-samankaltaisuuden takia. Racing Point on tehnyt jo pitkään yhteistyötä Mercedeksen kanssa, sillä saksalaisyhtiö on toimittanut Racing Pointille moottorit ja useita muita osia.

Testeissä Racingin Pointin uutta autoa nimitettiinkin "Pinkiksi Mersuksi".

Yllättäjä hiipuu?

Viime kaudella F1-sarjan isoin yllättäjä oli McLaren, joka hinasi itsensä niin sanotun "muun ryhmän" kärkeen. McLaren oli Mercedeksen, Ferrarin ja Red Bullin takana valmistajien sarjassa neljäs, päihittäen muun muassa Renaultin, Racingin Pointin ja Toro Rosson.

– McLaren voi olla myös tämän kauden yllättäjä. Toivoisin, että he pääsisivät takaisin kärkikahinoihin, Mika Salo sanoo, viitaten brittitallin 1990-luvun lopun ja 2000-luvun menestysvuosiin.

C Moren F1-lähetyksistä tutun Toni Vilanderin mukaan McLarenin viime aikojen huolestuttavat uutiset voivat kuitenkin näkyä radalla.

– Heidän osalta viime kausi oli hyvin positiivinen. Nyt heidän taloustilanteesta on noussut kaikenlaista pinnalle. Se voi olla ongelma. Jos heidän kassansa on oikeasti tyhjä ja he joutuvat heittämään porukkaa pihalle, niin se on todella huono signaali. Ajat ovat vaikeat.

Samalla Vilander pohtii sitä, mikä on realismia McLarenin kohdalla.

– Viime vuoden henkilöstöllä he voivat jatkaa noususuhdannetta ja positiivista trendiä. He olivat neljänsiä, mutta murtautuminen kolmen parhaan joukkoon on vielä aika ison kiven takana.

Kärkikolmikosta puhuttaessa Juusela nostaa esille vielä yhden potentiaalisen yllätyksen.

– Red Bull ja Max Verstappen. Ja se, miten väkevästi he tulevat kolkuttelemaan Mercedeksen ovia ihan kalkkiviivoille asti, Juusela ennustaa.

Lue myös:

    Uusimmat