Mainos

Neljä kuoli Pariisin lentokentän kattoromahduksessa

Pariisissa neljä ihmistä on saanut surmansa Charles de Gaullen lentokentän katon romahdettua. Lähtöaulaan sortui tuhansia kiloja kattorakenteita.

Neljä ihmistä kuoli ja kymmenkunta loukkaantui, kun osa katosta romahti Pariisin Charles de Gaullen lentokentällä, kertovat pelastusviranomaiset.

Pelastustyöntekijät raivaavat yhä raunioita, mutta uhreja ei uskota löytyvän enempää.

Onnettomuus sattui seitsemän aikoihin eilisaamuna, kun 2E-terminaalin lähtöaulan katosta romahti osa kävelysillan päälle, mikä puolestaan aiheutti kävelysillan romahtamisen. Pelastusviranomaisten mukaan lähtöaulaan sortui useita tuhansia kiloja betonia ja metallirakenteita noin 30 metrin kokoiselle alueelle.

Viranomaiset eivät vielä tiedä, mikä aiheutti onnettomuuden.

- Muutamat ihmiset kuulivat paukahduksia ennen onnettomuutta ja betonipölyä leijui seinistä, kertoi lentokentän tiedottaja.

Pelastustyöntekijät olivat paikalla miltei heti onnettomuuden jälkeen ja terminaali evakuoitiin välittömästi.

Pelastajien mukaan kenelläkään loukkaantuneista ei ole hengenvaarallisia vammoja. Onnettomuudessa loukkaantui myös kolme poliisia, jotka yrittivät tyhjentää aluetta huomattuaan halkeaman katossa. Aiemmin päivällä poliisien kerrottiin kuolleen.

Läheinen terminaali 2F on yhä käytössä. Muutamia lentoja on jouduttu ohjaamaan Orlyn lentokentälle. Uusi 2E-terminaali vihittiin käyttöön viime vuoden kesäkuussa. Sen rakentaminen maksoi 750 miljoonaa euroa. Ranskan ammattiliitot kritisoivat terminaalin kiireistä rakentamisaikataulua. Terminaalin avajaisia jouduttiin lykkäämään viikolla, kun turvallisuusviranomaiset kieltäytyivät antamasta sille turvallisuussertifikaattia.

Terminaalia käyttää Ranskan Air France-lentoyhtiö yhdessä eräiden yhteistyökumppaneidensa kanssa. Terminaalista hoidetaan kansainvälisiä lentoja. Uhrien joukossa ei tiettävästi ollut suomalaisia. Finnair ei lennä 2E-terminaaliin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

(Seitsemän uutiset 23.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.