Neljä huonoa tapaa, jotka ovat oikeasti terveellisiä

Älä suotta tunne huonoa omaatuntoa – nämä tavat eivät ole välttämättä lainkaan huonoja, Kunto Plus -lehti vakuuttaa.

Podetko alituiseen huonoa omaatuntoa tietyistä tavoista, joiden oletat olevan epäterveellisiä?

Listasimme muutaman tottumuksen, joista ei ainakaan tarvitse kantaa huolta!

1. Runsas kahvin juonti

Vähintään kolme kupillista päivässä juovilla voi olla pienentyntyt riski sairastua eri syöpäsairauksiin. Kahvi sisältää myös yllättäen runsaasti antioksidantteja. Kannattaa kuitenkin muistaa juoda lisäksi riittävästi vettä!

2. Naputtelu ja jalkojen heiluttelu istuessa

Tuottaako paikallaan istuminen vaikeuksia, ja onko tapanasi heilutella varpaita, rummuttaa sormilla ja huojuskella ees ja taas? Tämän ansiosta painoindeksisi saattaa olla pienempi kuin muilla!

Levottomat istujat voivat tutkimusten mukaan kuluttaa päivässä jopa 350 kilokaloria enemmän energiaa kuin rauhalliset nököttäjät, vaikka ylimääräinen liikehdintä onkin täysin tahatonta.

3. Kiroilu

Vuonna 2011 tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että kiroilijat pärjäsivät paremmin paineen alla. Tutkijat arvelivat tämän johtuvan kiroillessa erittyvästä aderenaliinista. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kiroilla kannattaisi ihan joka tilanteessa...

4. Normaalirasvaisten elintarvikkeiden käyttö

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että vähärasvaiset tuotteet eivät välttämättä ole varsinaisesti terveellisempiä kuin täysrasvaiset. Tämä koskee etenkin maitoa, voita ja juustoja.

Täysrasvaisia tuotteita kannattaa kuitenkin nauttia maltilla ja huolehtia terveellisten rasvahappojen saannista sisällyttämällä ruokavalioon esimerkiksi kalaa, pähkinöitä ja kasviöljyjä.

MTV julkaisee artikkelin yhteistyössä Kunto Plus -lehden kanssa.

Muita Kunto Plus -lehden artikkeleita:

***

Video: Tämä lapsi huvitti aikuisia kiroilemalla vahingossa.

Lue myös:

    Uusimmat