Mainos

7 yllättävää syytä siihen, miksi et saa vatsarasvaasi katoamaan

Eivätkö säännöllinen treeni ja terveellinen ruokavalio ole tuottaneet toivottua tulosta? Nämä tieteen todistamat syyt voivat olla syynä tiukasti istuviin vatsamakkaroihisi.

Lähes kaikki meistä tietävät, että vatsan kesäkuntoon saaminen voi olla todella haastavaa. Seuraavat seikat voivat olla syynä tiukasti istuviin vatsamakkaroihisi. 

1. Meluinen katu 

Erään tutkimuksen mukaan säännöllisesti melulle altistuminen voi haitata kesäkuntoon pääsemistä. Kova liikenteen melu lisää tutkimuksen mukaan vatsamakkaroiden todennäköisyyttä lähes kolmanneksella. Erityisen riskin omasivat auto-, juna- ja lentoliikenteen äänille säännöllisesti altistuvat.

Syy tähän löytyy rasvaa kerryttävästä kortisoli-hormonista, jonka taso nousee elimistössä melun myötä. Jos asut tai työskentelet vilkkaalla kadulla, voit yrittää laskea kortisolitasoasi kuuntelemassa esimerkiksi rauhallista musiikkia.  

2. Dieettijuomat

Ironista kyllä, mutta vähäkaloriset tuotteet voivat vaikuttaa vyötärönympärykseesi päinvastaisella tavalla kuin luulisi. Teksasilaisessa yliopistossa tehty tutkimus osoittaa, että kalorittomia limuja päivittäin juovilla on sokerisia limua juoviin verrattuna huomattavasti suurempi vyötärönympärys.

Keinotekoiset makeutusaineet estävät aivoja rekisteröimästä kylläisyyden tunnetta, jolloin ihminen päätyy syömään enemmän kuin olisi tarvetta. Jos siis haluat päästä eroon vatsamakkaroistasi, vaihda makeutusaineilla makeutetut juomat luonnollisiin vaihtoehtoihin.

3. Keskittymiskyvyttömät

Brownin yliopiston tutkijat havaitsijat, että keskittymiskyvyn ja itsetietoisuuden puutteesta kärsivät henkilöt kantoivat vartalollaan noin puoli kiloa enemmän rasvaa kuin omista ajatuksistaan tietoiset henkilöt. Tutkijat spekuloivat tämän johtuvan siitä, että tunteisiinsa ja ajatuksiinsa keskittyvät henkilöt pystyvät paremmin kieltäytymään houkutuksista. He myös tuntevat kehonsa paremmin ja tietävät, millaista liikuntaa se milloinkin kaipaa.

4. Kalsiumin puute

Tiedejulkaisu Nutrientsissa esitellyn tutkimuksen mukaan riittävä kalsiumin saanti on avaintekijä litteään vatsaan. Päivittäin kolme annosta maitopohjaisia tuotteita käyttävillä henkilöillä todettiin olevan keskimäärin kilo vähemmän vatsarasvaa kuin niukasti maitotuotteita käyttävillä. Tutkijoiden mukaan kalsium voi tukahduttaa rasvaa varastoivan hormonin toiminnan, jolloin rasvaa ei pääse kerääntymään helposti.

4. Pitkä työmatka

Mitä pidempi työmatkasi on, sitä isomman vyötärönympäryksen omaat, kertoo Washingtonin yliopistossa tehty tutkimus. Lähes 4300 työntekijän tutkimuksessa selvisi, että pitkä työmatka vie yksinkertaisesti aikaa liikunnalta. Useimmiten autolla tai junalla juljettu työmatka voi kerryttää vatsarasvaa huomaamattasi. Pitkän työmatkan omaavia kehotetaankin hyötyliikkumaan aina mahdollisuuksien mukaan tai liittymään työmatkalla sijaitsevalle kuntosalille.

5. Levottomat yöt

Useat tutkimukset ovat osoittaneet, ett unenpuute lisää rasvaa keräävän kortisoli-hormonin tasoa. Uusi saksalainen tutkimus toteaa, että myös unen laadulla on merkitystä. Herkkäunisilla tai levottomasti nukkuvilla todettiin olevan enemmän vatsarasvaa kuin syvää unta nukkuvilla. Yritä kuitenkin olla ottamatta unensaannista liikaa stressiä, sillä myös stressi kerää rasvaa kehoosi. 

6. Ruokaohjelmien katsominen

Ei ole taatusti yllätys, että yli kolme tuntia televisiota päivässä katsovilla on suurempi vyötärönympärys kuin tunnin tai vähemmän päivässä katsovilla. Yllättävää kuitenkin on tieto siitä, että ruokaohjelmien katsominen ja niiden resepteillä kokkaavat painavat enemmän kuin ruokaohjeensa muuta kautta löytävät. 

VIDEO: Tällä treenillä pistät vatsalihaksesi kunnolla töihin! 


Lähde: Popsugar

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.