Nelinkertainen olympiavoittaja keuhkoaa – vaatii juopotelleille kiekkolupauksille vuoden kilpailukieltoa: "Häpäisevät Venäjän"

Ampumahiihdon nelinkertainen olympiavoittaja Aleksandr Tihonov vaatii kovia toimia toikkaroineille Venäjän alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen pelaajille.

Aiemmin kävi ilmi, että Venäjän ja Tshekin nuorten maajoukkueet poistettiin Frankfurtiin lähdössä olleesta lentokoneesta. Syyksi kerrottiin juopottelu, tupakointi ja kasvomaskin käyttämättä jättäminen.

Tshekin joukkueenjohtajan Otakar Cernyn mukaan kyseisiin tekoihin olivat syyllistyneet vain venäläispelaajat, mutta Tshekinkin pelaajat poistettiin koneesta, koska heillä oli päällä samanlaiset kisoihin osallistuneille maille jaetut paidat kuin venäläisillä.

Venäläisiin urheilusuuruuksiin lukeutuva ampumahiihtolegenda Aleksandr Tihonov on käynyt tapauksesta nuorille maanmiehilleen kuumana.

– Heidät pitää hyllyttää ilman oikeutta pelata seuroissa. He häpäisevät Venäjän, Tihonov keuhkosi uutistoimisto RIA Novostille.

Tihonov kertoi, että hänkin on juonut sukupolvensa suurten jääkiekkoilijoiden kanssa. Hän kuitenkin korosti, että kyseinen sukupolvi oli älykäs. Nuorten venäläisten käytös meni sen sijaan hänen mukaansa yli.

– On ryhdyttävä ankarimpiin toimenpiteisiin.

– Olemme jo ilman lippua ja kansallislaulua. On tarpeen antaa ainakin vuoden kilpailukielto ilman palkkaa ja työtä, jotta he tuntevat.

Tihonov katsoi, että tällöin pelaajat saataisiin tuntemaan, millaista on tienata elantonsa esimerkiksi tehdas- tai kaivostöistä.

Lue myös:

    Uusimmat