Nelinkertainen olympiavoittaja haukkui yleisurheilupampun tylysti – luuli mikrofonin olleen pois päältä: "Hän on täynnä paskaa"

Huomenta Doha - miten MM-kisat lähtivät käyntiin? 7:26
Videolla Jari Porttila arvioi Dohan MM-kisoja Huomenta Suomessa.

Nelinkertainen yleisurheilun olympiavoittaja ja peräti kahdeksan MM-kultaa urallaan saavuttanut Michael Johnson latoo kovaa tekstiä kansainvälisen yleisurheiluliitto IAAF:n puheenjohtajasta Sebastian Coesta.

Johnson luuli BBC:n haastattelussa, että hänen mikrofoninsa oli pois päältä, kun hän arvosteli kovin sanoin Coeta sekä Dohan kisoja. Johnson toimii BBC:n asiantuntijana Dohan yleisurheilun MM-kilpailuissa.

– Qatarissa ei ole mitään urheilua. Jos haluat vaikuttaa asiaan ja tuoda tänne urheilua sekä antaa sen toimia muutoksen kiihdyttäjänä, niin on olemassa paljon parempiakin keinoja ilman, että tuhlaat tällaisia summia siihen. Sebin tapauksessa kyse on siitä, että hän on joko typerä, lapsellinen tai täynnä paskaa. Hän ei ole typerä tai lapsellinen. Hän on täynnä paskaa, Johnson sanoi The Sunin mukaan.

BBC kertoo, että lähetyksen ei ollut tarkoitus tulla julkisuuteen. Sen tarkoitus oli vain testata kuvan laatua ja ääntä ennen varsinaista lähetystä. Johnson jatkoi toteamalla, että järjestäjä oli saanut laivalastillisen verran rahaa kisojen järjestämiseen ja kustannukset olisivat todella korkeat aktiivisille tahoille. 

Coe ei suostunut kommentoimaan Johnsonin reaktiota.

Lue myös:

    Uusimmat