Näyttelijä Michael Jeter kuollut

Palkittu näyttelijä Michael Jeter kuoli viikonloppuna Los Angelesissa. Jeter, joka kertoi vuonna 1997 olevansa HIV-positiivinen, oli AIDS-hyväntekeväisyysjärjestöjen pitkäaikainen tukija. Hänet löydettiin kuolleena sunnuntaina hänen Hollywood Hillsissä sijaitsevasta kodistaan. Kuolinsyytä ei ole vielä määritelty. Kuollessan Jeter oli 50-vuotias.

Jeter sai kuuluisuutta ja Emmy-palkinnon vuonna 1992 roolistaan TV-sarjassa Evening Shade. Ennen sarjan loppumista Jeter oli vielä kahdesti Emmy-ehdokkaana. Lisäksi hän on ollut kahdesti Emmy-ehdokkaana vierailuistaan sarjoissa Rooman sheriffi ja Chicagon lääkärit. 1990-luvulla Jeter sai Tony-palkinnon ja muita palkintoja esiinnyttyään Broadwayllä Grand Hotelissa.

Jeter oli parastaikaa viimeistelemässä rooliaan The Polar Expressissä näyttelijä Tom Hanksin kanssa, jonka kanssa hän on esiintynyt myös elokuvassa Vihreä maili. The Polar Expressin kuvaukset keskeytettiin maanantaina Jeterin kuoleman vuoksi.

Kriitikot ylistivät Jeteriä hänen roolistaan kodittomana kabareelaulajana elokuvassa Fisher King, jossa hänen vastanäyttelijänään oli Robin Williams. Hän on näytellyt Williamsin kanssa myös elokuvissa Patch Adams ja Jakob - Valehtelija. Muita hänen elokuviaan ovat Clint Eastwoodin Pahin rikos, Air Bud, Hiiri, jota ei saatu hengiltä ja Waterworld.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja