Mainos

Näyttelijä Martti Katajisto kuollut

Näyttelijä Martti Katajisto kuoli tiistaina 73-vuotiaana pitkäaikaiseen sairauteen Helsingissä Laakson sairaalassa. Hän oli syntynyt 6.12.1926 Parkanossa. Martti Katajisto tunnettiin niin teatterin näyttämöllä kuin valkokankaalla erityisesti romanttisen sankarin rooleistaan.

Hänen viimeisin elokuvaroolinsa oli Särkän osa elokuvassa Kulkuri ja Joutsen. Kaikkiaan Martti Katajisto oli mukana yli 20 elokuvassa. Ensimmäisen kiinnityksensä teatteriin Katajisto sai 1947. Helsingin kansanteatterissa hän toimi näyttelijänä vuoteen 1953. Kansallisteatteriin Katajisto sai kiinnityksen vuonna 1954.

Martti Katajistolla oli uransa aikana nimirooleja mm. Karamazovin veljeksissä, Aavesonaatissa, Romeossa ja Jeannetessa, Venetsian kauppiaassa, Kaksi nuorta Veronasta, Kuinka äkäpussi kesytetään, Oppineissa naisissa, Tartuffessa, Juorukoulussa, Reviisorissa, Ihanassa seikkailussa ja Hamletissa. Katajiston läpimurto valkokankaalla oli tukkipojan osa elokuvassa Ihmisiä suviyössä, mistä hän sai vuoden 1949 Jussin.

Martti Katajisto oli suosituimpia elokuvanäyttelijöitämme 1940- ja 1950-lukujen vaihteessa. Hän näytteli miespääosat mm. elokuvissa Kanavan laidalla, Maija löytää sävelen, Katariina kaunis leski, Jälkeen syntiinlankeemuksen, Mä oksalla ylimmällä, Nukkekauppias ja kaunis Lilith sekä Nina ja Erik, Niskavuori taistelee ja Yks tavallinen Virtanen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.