Näyttääkö työkaverisi tänään ”hutsahtavalta”? Tässä syy erilaiselle vaateparrelle

Tämä on ranskalaisten naisten tyylin salaisuus 0:57
Mikä on ranskalaisten naisten tyylin salaisuus?

"Hutsahtavan" näköisillä ihmisillä on tänään tärkeä viesti välitettävänään.

”Pukeudutaan hutsahtavasti” -Facebook-tapahtuman mukaan 1800 ihmistä on tänään vetänyt ylleen ”hutsahtavat” releet. Lisäksi 2000 ihmistä on ilmaissut kiinnostuksensa pukeutua tämän perjantain kunniaksi töihin ja kouluun hieman eri tavalla kuin yleensä.

Mutta miksi ihmeessä?

Tästä on kyse

Tapahtuman taustalla on Ylen juttu, jossa Sysmän peruskoulun rehtori Tuula Vuorinen  päivitteli lasten erikoista pukeutumista.

Rehtori näkee "tosi hutsahtavan" – eli näyttävän ja paljastavan – pukeutumisen nuorten tarpeena tuoda esiin seksuaalista suuntautumistaan. Pukeutuminen selittää rehtorin mukaan osan kiusaamisesta.

– Minusta on aika outoa, että jo 12-vuotiaat rupeavat ilmoittamaan olevansa homoja tai lesboja tai jotakin tällaista. Siihen liittyy hyvin erikoinen pukeutuminen. Se herättää toisissa oppilaissa närkästystä, vihastusta ja ehkä pelkoakin, Vuorinen päivitteli.

Hän on myöhemmin pyytänyt anteeksi sanavalintojaan, joita on moitittu vastuun sysäämiseksi kiusatulle kiusaajan sijaan.

Vastaveto kommentille

Anteeksipyytelystä huolimatta rehtorin kommentti kirvoitti keskustelua pukeutumisesta. Keskustelun sivujuonteena syntyi ”Pukeudu hutsahtavasti” -tapahtuma, jonka tarkoituksena on osoittaa tukea kaikille itseilmaisunsa ja identiteettinsä vuoksi kiusatuksi tulleille.

 – Nautitaan päivästä, on se sitten työpäivä, kotipäivä tai päivä, jona ollaan kissan kanssa eläinlääkärissä. Yhtä kaikki, tämä on meidän päivämme loistaa. Iloitaan, mutta muistetaan, että tempauksen lähtökohta on vakavista vakavin – ihmisten lokerointi, syrjintä ja halveksunta niin identiteetti-ilmaisun kun muun itsemäärittelyn vuoksi, kirjoittaa tapahtuman järjestäjä Miila Halonen Facebook-ryhmässä.

Sosiaalisessa mediassa tempaukseen liittyvät julkaisut suositellaan merkitsemään #hutsahtavapukeutuminen-tunnisteella.

Lähde: Facebook

Lue myös:

    Uusimmat