Mainos

Tuure Boelius puolustaa oppilaita, joiden pukeutumista rehtori kommentoi "hutsahtavaksi" – julkaisi tiukkasanaisen vastineen

Muusikko ja tubettaja Tuure Boelius julkaisi vastineensa rehtorille, joka kommentoi YLE:n haastattelussa koulussa tapahtuvaa kiusaamista kummastusta herättäneillä sanavalinnoilla.

Sysmän yhtenäiskoulun rehtori Tuula Vuorinen synnytti kohun annettuaan Yleisradiolle haastattelun, jonka yhteydessä hän kummastelee oppilaidensa tarvetta korostaa omaa erilaisuuttaan, kuten seksuaalista suuntautumista. Haastattelussa Vuorinen toteaa muun muassa seuraavaa:

– Minusta on aika outoa, että jo 12-vuotiaat rupeavat ilmoittamaan olevansa homoja tai lesboja tai jotakin tällaista. Siihen liittyy hyvin erikoinen pukeutuminen. Se herättää toisissa oppilaissa närkästystä, vihastusta ja ehkä pelkoakin.

Myöhemmin Vuorinen pahoitteili lausuntoaan. Seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntijajärjestö Sexpo julkaisi Vuorisen haastattelun jälkeen tiedotteen, jossa se ottaa kantaa Vuorisen kommentteihin.

– Mahdolliset ylilyönnit pitäisi hoitaa rakentavalla seksuaalikasvatuskeskustelulla, ei syrjivällä puheella ja huorittelulla valtakunnallisessa mediassa, Sexpo toteaa tiedotteessaan.

Myös muusikko ja tubettaja Tuure Boelius otti kantaa tapaukseen omalla Instagram-tilillään torstai-iltana. Boelius julkaisi tilillään kuvan itsestään vastaanottamassa Vuoden homo -palkintoa vuonna 2017, jonka hän sai 16-vuotiaana.

Kuvansa yhteydessä Boelius harmittelee sitä, että Vuorisen antamia kommentteja on mahdollista sanoa julkisesti vielä vuonna 2019. Hän haluaa käyttää omaa asemaansa muuttaakseen muiden asenteita.

– Rehtori on yksi esimerkki kasvaville lapsille ja nuorille. Tällaisten kommenttien laukojan ei kuuluisi olla asemassa, jossa hän nyt on. Mua ei kiinnosta sun seksuaalisuus, ihonväri, sukupuoli tai pukeutuminen, eikä ketään muutakaan pitäisi kiinnostaa. Kenelläkään ei ole oikeutta kutsua toisen pukeutumista huorahtavaksi, Boelius kirjoittaa napakasti.

Tekstissään Boelius toteaa, ettei kellään ole oikeutta tulla sanomaan, onko toisen seksuaalisuus oikein vai väärin. Se miten kokee itsensä, ei Boeliuksen mielestä katso ikää. Kiusaamista hän ei missään nimessä hyväksy.

– Kiusaamiseen tulee puuttua, vika ei ole ikinä uhrissa. Jos mä haluan mennä pinkki lateksiasu päällä McDonald’siin syömään, niin minähän jumalauta menen, eikä kenelläkään ole oikeutta kommentoida sitä. Mun tai kenenkään muun pukeutumisen ei tulisi häiritä kenenkään päivää ja jos häiritsee, niin suosittelen kotiin jäämistä, Boelius kirjoittaa.

Lähteet: Instagram, YLE, Sexpo

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja