Mainos

Naton apulaispääsihteeri: Uuteen kumppanuuteen vielä matkaa

Martin Erdmannin mukaan myöskään suomalaisten joukkojen osallistuminen Naton nopean toiminnan joukkojen harjoituksiin ei ole vielä ajankohtaista.

Naton apulaispääsihteerin Martin Erdmannin mukaan Suomelle ja muutamille muille maille kaavaillun entistä läheisemmän kumppanuuden valmistelu on sotilasliitossa vasta tunnusteluvaiheessa.

Suomessa vierailulla oleva Erdmann kiisti tänään lehdistötilaisuudessaan julkisuudessa näkyneet arviot siitä, että suurimmat esteet Yhdysvaltain ja Britannian aloitteen tieltä olisi jo raivattu. Erdmann sanoo, ettei hän halua antaa vielä liikaa toivoa aloitteen etenemisestä ja kehotti suomalaisia kärsivällisyyteen asiassa. Hän korostaa kumppanuusjärjestelyjen modernisoinnin olevan vasta harkinnassa, eikä mitään päätöksiä ole tehty.

Yhdysvallat ja Britannia ovat ehdottaneet Nato-johtoisiin rauhanturvaoperaatioihin aktiivisesti osallistuville maille tiiviimpää kumppanuutta, joka antaisi näille mahdollisuuden osallistua operaatioiden valmisteluun ja päätöksentekoon. Asia tuli julkisuuteen joitakin viikkoja sitten.

Erdmannin mukaan myöskään suomalaisten joukkojen osallistuminen Naton nopean toiminnan joukkojen (NRF) harjoituksiin ei ole vielä ajankohtainen kysymys. Hän huomauttaa, että Naton on saatava joukot ensin täyteen toimintakuntoon ja kerättävä kokemusta NRF:n toiminnasta.

Naton nopean toiminnan joukkojen on tarkoitus olla täydessä valmiudessa lokakuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.