Mainos

Napsterin menneisyyttä puidaan oikeudessa

Napster aloitti piraattibuumin, joka on syönyt maailman musiikkimarkkinoiden myyntiä neljä viime vuotta, syyttävät levy-yhtiöt.

cd-levy

Musiikin välittämiseen Internetissä erikoistunut Napster on nykyisestä laillisesta toiminnastaan huolimatta joutumassa oikeuden eteen. Musiikin "imurointisivuston" entistä omistajaa musiikkijätti Bertelsmann AG:tä uhkaavat jopa 17 miljardin dollarin vahingonkorvaukset ensi viikolla alkavassa oikeudenkäynnissä.

Levy-yhtiöt ja musiikintuottajat, kuten Vivendi Universal ja EMI, ovat haastaneet saksalaisyhtiön oikeuteen, koska uskovat sen pitäneen vuonna 2002 konkurssiin mennyttä Napsteria tarkoituksellisesti toiminnassa ylimääräiset kahdeksan kuukautta. Haasteen mukaan muut yhtiöt olisivat toiminnan takia menettäneet 17 miljardin dollarin (14 miljardin euron) myyntitulot.

Levy-yhtiöiden mukaan Napster aloitti piraattibuumin, joka on nakertanut maailman musiikkimarkkinoiden myyntiä neljä viime vuotta.

Bertelsmann osti Napsterin vuonna 2000. Sivusto ajautui kuitenkin konkurssiin kaksi vuotta myöhemmin. Ohjelmistoyhtiö Roxio osti Napsterin nimen ja yritysilmeen, ja avasi palvelun maksullisena vuonna 2003. Roxio ei ole mukana syytteessä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.