Nämä auton ominaisuudet ja lisävarusteet vaikuttavat eniten ostopäätökseen

Käytettyä autoa ostamassa? Tässä vinkit autokaupoille 2:21
Vaihtoautoketju Kamux antaa videollaan vinkkejä pahimpien sudenkuoppien välttämiseen käytettyä autoa hankkiessa.

Millaiset asiat ovat suomalaisille tärkeitä auton hankintaa pohtiessa? Vaihtoautoketju selvitti.

Vaihtoautoketju Kamuxin Suomalaiset autokaupoilla 2023 -kyselytutkimuksessa selvitettiin muun muassa sitä, millaiset varusteet ja ominaisuudet ovat auton ostamista harkitsevalle suomalaiselle kaikkein tärkeimpiä.

Auton luotettavuus (70 %) ja edulliset käyttökustannukset (49 %) nousivat esiin yleisempinä ostopäätöstä ohjaavina tekijöinä. Yli 70 prosentille suomalaisista auton arvon säilyminen on vähintään melko tärkeä tekijä, mutta ei kuitenkaan se keskeisin kriteeri.

– Myös auton kuntoon liittyvät asiat korostuvat tutkimuksessa viime vuoden tapaan. Ne ovat tietenkin kytköksissä sekä ajoneuvon luotettavuuteen ja turvallisuuteen että kokonaiskustannuksiin. Auton hankkimista harkitsevan vaakakupissa painaa siis ymmärrettävästi se, onko autolla hyvä huoltohistoria, onko se kuntotarkastettu ja onko katsastus tehty hiljattain, Kamuxin maajohtaja Jani Koivu kuvailee tiedotteessa.

Tutkimuksen tuloksista käy ilmi, että erityisesti riittävän suuri tavaratila vaikuttaa usein ajoneuvon valintaan. Lisäksi sisätilojen muunneltavuuteen sekä matkustamon kokoon kiinnitetään autokaupoilla huomiota.

Ajoneuvon ulkonäköön ja tehokkuuteen liittyvät ominaisuudet vaikuttavat valintoihin, mutta useimmat suomalaiset eivät anna niille kovin suurta painoarvoa lopullista valintaa tehdessään.

Kamux selvitti myös yksittäisten varusteiden merkitystä ostopäätökseen.

Top 10: Auton hankintaan eniten vaikuttavat varusteet

 1. Ilmastointi
 2. Vakionopeudensäädin
 3. Automaattivaihteisto
 4. Peruutuskamera
 5. Lämmitettävä tuulilasi
 6. Vetokoukku
 7. Ajonvakautusjärjestelmä
 8. Polttoainekäyttöinen lisälämmitin
 9. Pysäköintitutka
 10. Navigointijärjestelmä

Tammikuussa 2023 tehtyyn kyselyyn vastasi hieman yli tuhat suomalaista.

Lähde: Kamux

Lue myös:

  Uusimmat