Näkökulma: Riittääkö pelkkä Teemu Pukki?

Päävalmentaja Markku Kanervan suojatit joutuvat illalla kivikovan haasteen eteen heti EM-karsintojen alussa isäntämaa Italian käsittelyssä. Huuhkajien yksi suurimmista kysymysmerkeistä lepää hyökkäyspäässä, kirjoittaa MTV Urheilun Timo Innanen.

Kanerva ei lopulta saanutkaan korttipakkaansa viime viikolla todellista ässäkorttiaan, Roman Eremenkoa. FK Rostovin tähtipelaajasta tulee vielä olemaan Kanervalle valtaisa hyöty EM-karsintojen aikana, mutta nyt lonkkavaivat käänsivät valitettavasti ja yllättävästi Eremenkon mielen maajoukkue-edustuksen suhteen.

Eremenko olisi ollut puolikuntoisenakin erinomainen täsmäase hyökkäyspäähän esimerkiksi Armenia-ottelua silmällä pitäen. Se kertoo Eremenkon tasosta ja monipuolisuudesta pelaajatyyppinä, mutta toisaalta se kertoo karua kieltään myös Suomen materiaalin kapeudesta.

Teemu Pukki kaipaisi tulitukea ja tarjoilua kuumeisesti, kun vastustajat kovenevat EM-karsintataipaleella. 

LUE MYÖS: Markku Kanerva: On itsestään selvää, että Huuhkajat lähtee voittamaan Italiaa – "Hieno mahdollisuus tehdä jalkapallohistoriaa"

Kaikki kunnia vaikkapa Jasse Tuomiselle, joka uurasti väsymättömästi mutta tehottomasti Kansojen liigassa Unkaria, Kreikkaa ja Viroa vastaan. Mutta. Tosiasiat pitää silti tunnustaa auliisti: tänään Italiaa ja tiistaina Armeniaa vastaan haaste nousee uudelle tasolle, joten parhaiden pitäisi olla ehdottomasti kentällä.

Nyt Tuominen on poissa loukkaantumisen vuoksi. 

Fyysisesti jo hyvässä pelikunnossa oleva Eremenko kykenisi tuomaan hyökkäyskolmannekselle aivan uudenlaista tehokuutta. Painavasti laukova pelimies kykenee millintarkkoihin murtaviin syöttöihin, joista huippuvireinen Pukki nauttisi taatusti. Myös erikoistilanteisiin Huuhkajat tarvitsisi Eremenkon virtuooosimaista otetta.  

LUE MYÖS: Teemu Pukki metsästää maalia kovanaamojen puristuksessa: "Onhan siinä kaksi maailman parhaimpiin kuuluvaa topparia"

Jalkapallo on joukkuepeli, mutta Eremenkon kaltainen monikäyttöinen peluri on jokaisen valmentajan unelma. Uskon, että tällä hetkellä pelillisesti eniten lisäarvoa Eremenko toisi Huuhkajille juuri alemman hyökkääjän roolissa. 

Illalla hän ei kuitenkaan nurmella vielä ole, joten tuleekin olemaan äärimmäisen mielenkiintoista nähdä, kuka saa lopulta paikan tulikuuman Pukin viereltä? Fredrik Jensen? Kasper Hämäläinen? Robin Lod

Lue myös:

    Uusimmat