Mainos

Näkökulma: Huuhkajat pakkovoiton edessä – karsintasysteemi on aika raaka

40:03
Videolla kuvaa Huuhkajien edellisestä EM-karsintaottelusta.

Kansainvälisen tason huippuhyökkääjän Teemu Pukin mahtivire tuo valtaisan lisäarvon Huuhkajien hyökkäyspelaamiseen, kirjoittaa MTV Urheilun Timo Innanen.

Liechtenstein tullee olemaan tänään mitä todennäköisimmin vastaantulija Huuhkajille Vaduzissa. Markku Kanervan suojattien tulee olla silti nöyriä ja huolellisia, jottei kamppailusta muodostuisi haastavaa taistoa. Ei ole tippaakaan liioittelua sanoa, että Huuhkajat on nyt todellisen pakkovoiton edessä.

Upea voitto Bosnia ja Hertsegovinasta oli tavallaan jo Huuhkajille pakkovoitto. Se kertoo kaiken oleellisen jalkapallon EM-karsintojen raakuudesta. Päävastustajat on kaadettava kotikentällä - ja lohkon heikoimmilta mailta on napattava täydet pisteet.

Jopa Armenia niputti yhden jalkapallomaailman lilliputeista lauantaina tylysti nurmenrakoon EM-karsinnoissa, joten Suomi pääsee jatkamaan karsintataivaltaan sangen otollisista lähtöasetelmista. Vieraiden itseluottamus kun on vielä aivan huipussaan Bosnia ja Hertsegovina -ottelun jälkeen.

Kanerva tehnee muutamia muutoksia Suomen avauskokoonpanoon: vähälle peliajalle seurajoukkueessaan jäänyt Pyry Soiri saattaa aloittaa tuoreena miehenä, kun taas Petteri Forsell joutunee hakemaan vauhtia penkin puolelta. Tampereella hyvin peliin toisella jaksolla sisään tullut Lassi Lappalainen voi saada paikan avauksesta.

Kanervan miehistö pursuaa tällä hetkellä itseluottamusta. Selkeä pelitapa tarjoaa pelaajille selkänojaa, rohkeutta ja turvaa yhdessä samassa paketissa. Ryhmä on myös roolitettukin loistavasti.

Kun piikistä löytyy vielä tulikuuma Teemu Pukki - ei pitäisi olla syytä huoleen. Kärsivällisyys toi Huuhkajille palkinnon lauantaina Ratinassa toisella jaksolla. Vaikka tuleva vastustaja on huomattavasti kesympi, on kärsivällisyyden oltava avainteemana nytkin. Isäntien sumppupuolustus on puhkaistava maltilla. Huuhkajat kykenevät sen tekemään.

Vaikka kyse on nimenomaan joukkuepelistä - ei Pukin merkitystä ratkaisijana ei voi liiaksi korostaa. Monipuolinen kärki on tehnyt Kansojen liigasta asti Huuhkajille tärkeitä osumia. Eikä unohtaa sovi pelaajan panosta joukkueen kollektiivisessa puolustustyöskentelyssä. Pukki tekee prässinsä aina huolellisesti. Hänen työmoraalinsa on nykyään huimalla tasolla - ja se heijastuu koko joukkueeseen. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja