Markku Kanerva: On itsestään selvää, että Huuhkajat lähtee voittamaan Italiaa – "Hieno mahdollisuus tehdä jalkapallohistoriaa"

Päävalmentaja Markku Kanerva Italia-ottelusta:"Hieno mahdollisuus tehdä historiaa" 3:12
Markku Kanerva kommentoi Huuhkajien asetelmia Italiaa vastaan.

Suomen jalkapallomaajoukkue kohtaa EM-karsintojen avausottelussaan tänään lauantaina Udinessa kivikovan Italian. Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan mukaan on itsestään selvää, että Suomi lähtee voittamaan ottelua.

Suomen pelaajatilanne ei ole ihanteellisin – esimerkiksi Jere Uronen, Jukka Raitala, Jasse Tuominen ja Roman Eremenko ovat miehistöstä sivussa. Italialla on puolestaan muutamista avainpelaajiensa poissaoloista huolimatta rautainen pelaajamateriaali. Maa tunnetaan lisäksi kivikovasta EM-karsintarutiinistaan: viimeisiin 13 vuoteen Italia ei ole hävinnyt karsinnoissa ainuttakaan ottelua.

Huuhkajien mielessä on selkeästä altavastaajan asemasta huolimatta Kanervan mukaan vain voitto.

– Ei voi lähteä niin, että joo lähdetään hakemaan tasapeliä ja sinnitellään tässä. Kyllä meillä pitää olla sellainen tahtotila, että voitto ja kolme pistettä on aina se, mitä lähdetään hakemaan. Se ei helppo tehtävä tule olemaan, muttei missään nimessä mahdoton. Se asenne ja mieliala pitää olla kaikilla, Kanerva sanoi MTV Urheilulle.

Kanerva puhuu "massiivisesta haasteesta", jossa Suomella on kuitenkin tilaisuus tehdä jotain ennennäkemätöntä suurta ennakkosuosikkia vastaan.

– Jos katsotaan meidän historiaamme Italiaa vastaan, ei siellä ole voittoja tullut itsenäisen Suomen aikana ollenkaan. Tässä olisi hieno mahdollisuus ja sauma tehdä suomalaista jalkapallohistoriaa kampeamalla Italia.

Italian puolustuksen ohittamisessa on työnsarkaa mille tahansa maalle. Joukkueella on asettaa takalinjoilleen Juventuksen vahva ja kokenut topparikaksikko Leonardo Bonucci – Giorgio Chiellini.

– Italialle on aika vaikea tehdä maaleja. Mutta yritetään totta kai tehdä parhaamme, että saadaan maali tehtyä. Parasta olisi, jos ottelun alkuun saataisiin yksi peli. Heidän pelinsä menisi ehkä vähän sekaisin sitä kautta.

Kanerva muistuttaa, että myös Italialta löytyy heikkouksia.

– Italian tavaramerkki on hyvä puolustuspelaaminen, mutta heillä on aika offensiivisia pelaajia kentällä. Se antaa sauman ennen kaikkea pallonriistoista hyödyntää se hetki iskeä vastaan. Eli laitapakit saattavat olla ylhäällä ja sieltä selustasta löytyy tilaa. Se on ilman muuta se juttu, ja yksi avainasia on myös se, miten me pystymme operoimaan prässin alla.

– He tulevat varmasti ainakin ottelun alussa prässäämään voimakkaasti meitä, eli meillä pitää olla ajatus, rohkeus ja taito päästä prässistä ohi. Sen jälkeen tiloja kyllä löytyy, ennen kaikkea pallottomalta puolelta.

Huuhkajien virinä on luotsin mukaan hyvä.

– Kyllä tätä on odotettu. Uusi seikkailu alkaa ja toivottavasti uusi, upea tarina. Innolla tässä huomista odotetaan, Kanerva summasi.

Missä muotissa Huuhkajien pelitapa on verrattuna Kansojen liigaan, jonka C-liigan lohkonsa Suomi voitti viime vuonna? Katso koko haastattelu ylälaidan videolta.

Huuhkajilla raskaita muistoja karsinnoista 2:50
Videolla Suomen jalkapallomaajoukkueen dramaattisia arvokisakarsintoja.

Lue myös:

    Uusimmat