F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Näkökulma: Paha Bottas esiin – Hamiltonin kukkoilulle loppu

4:08
Lewis Hamiltonin teko Valtteri Bottasta kohtaan puhutti C Moren F1-tiimiä Singaporen aika-ajon jälkeen.

Mercedeksen Valtteri Bottaksen on aika pistää kova kovaa vastaan, kirjoittaa MTV Urheilun Tuomas Hämäläinen.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Singaporen GP suorana 20.-22.9.
Su: Singaporen GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas koki lauantaina Singaporen F1-aika-ajojen ratkaisuvaiheessa henkisesti kovia. Tallikaveri Lewis Hamilton tuli ja meni ohi lämmittelykierroksen loppupuolella vastoin sovittua. Nastolalainen joutui hidastamaan, rengaslämmöt putosivat, ratkaiseva kierros meni piloille ja Bottas jäi viidenteen ruutuun Hamiltonin kiskottua itsensä toiseksi.

Bottas ärtyi ja tykitti tiimiradioon tallikaveristaan poikkeuksellisen kovaa tekstiä. "V***n paskapää" ei jättänyt mitään epäselvää mielipiteestä Hamiltonin temppua kohtaan.

Mielensopukoihin nousivat kaiut kauden alusta, jolloin kohistiin "Bottas 2.0:sta" ja "pahasta Bottaksesta". Kiltimmän vaiheen jälkeen sellaisen pienimuotoisesta paluusta nähtiin viitteitä jo tämän viikonlopun alla, kun nastolalainen oli pukeutunut t-paitaan, jonka tekstinä koreilivat hänen Australia-voiton jälkeen lausumansa sanat: "To whom it may concern... fuck you" eli "Niille, joita asia saattaa koskea: haistakaa v***u."

Paha Bottas -puheille saatiin aika-ajojen jälkeen yhä vahvempaa pontta – ja hyvä niin. Ensisijainen prioriteetti voittoja hamuavalla kuskilla ei ole olla tallikaverinsa kaveri, vaan tätä parempi radalla. Kun varpaille astutaan, ei käännetä toista poskea, vaan näytetään, että tämä ei ole alkuunkaan ok. Alistuminen on viimeinen vaihtoehto, ja siitä Bottas sai jo riittävän osansa viime sesongilla.

"Sinähän et täällä määrää"

Toki Singaporen episodia seuranneiden Mercedeksen keskustelujen jälkeen Bottas kertoi, ettei Hamilton tiennyt suomalaisen edessä olleesta autosta, mikä laittoi hänet hidastamaan. Mutta oli niin tai näin, temppu oli vastoin sovittua, eikä Bottas sitä hyväksynyt.

Siinä vaiheessa kun Hamilton alkaa ottaa kapuloita omiin käsiinsä ja Bottas tyytyy kaltoinkohteluun, peli on menetetty. Tämän kauden mestaruuteen nastolalaisella ei ole enää realistisesti ajatellen saumoja, mutta hän on pohjustamassa koko ajan tulevaa: asemia ensi vuodelle ja koko loppu-uralleen.

Mercedeksen pelisääntöjä vastaan Bottaksella ei ole määräänsä enempää varaa hyppiä, mutta Hamiltonille ei voi myöskään antaa tuumaan tuumaa siimaa. Kaksintaisteluissa on mentävä rajoille ja joskus kenties hivenen niiden ylikin, kun Bottas näyttää, että mitään, milliäkään, ei oteta häntä vastaan ilmaiseksi. Raudanluja Hamilton on saatava epämukavuusalueelleen – olemalla joskus epämukava. 

Mikään "harmi, kun teit noin" -asenne ei riitä. Kun on vähänkin tilaisuus, paha Bottas on kaivettava kehiin. Vastaavanlaisessa paikassa on ensi kerralla painettava kaasua ja lyötävä luukut kiinni.

Ja osoitettava Hamiltonille samalla sekunnin kymmenyksellä radalla, että sinähän et täällä määrää.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja