Näkökulma: Valtteri Bottas 2.0 ei vain riitä – Lewis Hamiltonin tyrmääminen onnistuu vain valtavan uhrauksen uhalla

Jos Valtteri Bottas mielii formula ykkösten maailmanmestariksi kaudella 2019, hänen täytyy olla valmis jopa järkyttämään omaa tulevaisuuttaan kilpakuljettajana, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen.

Valtteri Bottas oli kuninkuusluokan kuumin nimi Australiassa ajetun kauden avauskisan jälkeen. Aiempaa uhmakkaammin itseään ilmaissut nastolalainen sai lisänimen Bottas 2.0, kun hän pyyhkäisi kilpailun ylivoimaiseen voittoon, jahtasi ahnaasti lisäpistettä tallin ohjeistusten vastaisesti ja haistatteli epäilijöilleen GP:n jälkeen.

Suomessakin iloittiin: kauden 2018 apupojasta oli kasvanut todellinen haastaja Mercedes-tallitoveri Lewis Hamiltonille.

Bottas on tämän jälkeen ajanut kolmesti paalulle ja ottanut yhden kisavoiton, mutta Hamilton on tästä huolimatta 29 pisteen MM-johdossa. Britti onkin voittanut viisi kuudesta viimeisestä osakilpailusta.

Tästä voidaan tehdä johtopäätös, ettei Bottas 2.0 saanut viisinkertaista maailmanmestaria raiteitaan.

Yksi kisa voi heilauttaa MM-sarjan voimasuhteita paljon vielä tässä vaiheessa kautta, mutta juuri tällä hetkellä vaikuttaa siltä, ettei Hamilton koe oloaan uhatuksi. Hän tuntuu voittavan kisoja, vaikkeivat lähtökohdat olisikaan läheskään täydelliset – esimerkkinä Kanadan GP:n moottorihämminki juuri startin alla.

Tuntuu siltä, että Hamiltonin järkyttämiseksi tarvitaankin jotain muuta. C Moren selostaja Niki Juusela heitti Kanadan osakilpailun yhteydessä osittain kieli poskessa, että Bottaksen pitää kohta taklata Hamilton ulos radalta, jos näyttää siltä, että britti on nappaamassa häntä isomman pistepotin.

"Bottaksen on järkytettävä saksalaistiimin rauhaa mieliessään ykköseksi tällä kaudella."

Leikki sikseen, mutta Juuselan kärjistys osoitti oikeaan suuntaan. Bottas ajaa jatkostaan F1-sarjassa ja ykköstalli Mercedeksen ratissa, mikä tuo otteisiin väistämättä pientä varovaisuutta. Mutta jos hän haluaa ajaa mestaruudesta, hihat pitää kääriä ja hanskat riisua – ja viskata ne näyttävästi ohjaamosta. 

 

Bottaksen pitää mennä ahtaisiin väleihin taisteluissa Hamiltonin kanssa, kontakteja kaihtamatta. Hänen täytyy nähdä Hamiltonin auto ilman Mercedeksen värejä ja pitää Hamiltonia tallitoverin sijaan päävastustajanaan. Hänen täytyy saada Hamilton raiteiltaan.

Nico Rosberg onnistui tässä ja voitti maailmanmestaruuden. Toisaalta kyseinen taistelu ajoi Mercedeksen sisäiseen myllerrykseen, uransa päättäneestä Rosbergista puhumattakaan, mutta myös Bottaksen on järkytettävä saksalaistiimin rauhaa mieliessään ykköseksi tällä kaudella. Jatkosopimuksen kariutumisen uhalla.

Lyhyesti sanottuna: Valtterin pitää olla Bottas 3.0.  


Lue myös:

    Uusimmat