Näkökulma: Miehistynyt Kaapo Kakko heräsi painajaisesta – seuraamassa Jesse Puljujärven reittiä, mutta yhdellä erotuksella

Kaapo Kakolta on vaadittu pitkää pinnaa lyhyen NHL-uran aikana. MTV Urheilun Marko Leppänen muistuttaa rajusta siirtymävaiheesta, jonka lähes jokainen nuori pelaaja kohtaa. 

Puolitoista vuotta on pitkä aika nuoren miehen elämässä. Varsinkin, kun sen on viettänyt isojen odotusten keskipisteessä maailman parhaassa jääkiekkosarjassa. 

MTV Urheilun haastatteleman Kaapo Kakon olemuksesta huokui aivan uutta itsevarmuutta ja miehistä olemusta, kun sitä vertaa tulokaskauden syksyn arkaan nuorukaiseen. 

TPS-kasvatti on käynyt nyt NHL-kasteensa läpi moneen kertaan, kaikki ne rujot rituaalit, jotka jokainen huipulle pyrkivä kohtaa ennen pitkää. 

Kahden maalin ilta oli vain yksi peli, mutta se antoi viitteitä siitä, että Kakko alkaa näyttää taas omalta itseltään. Ja vielä vähän paremmalta versiolta. 

***

Kakko puhui haastattelussa selkeästi, suoraan ja rehellisesti. Hän ei ollut valmis NHL:ään sinne tullessaan. 

Kakko hämmästyi, kun harjoituksissa treenattiin rännikiekon jatkamista keskialueelle. Perusasiat pitää olla kunnossa ennen kuin on asiaa kärkiketjuihin kärkikynäilemään. 

Kakko kertoi ajatelleensa, että NHL:ssä jatketaan siitä mihin SM-liigassa jäätiin. Ei se niin mene. 

Suomalaisissa nuorissa NHL-pelaajissa on paljon hyvää, mutta heitä ei voi koskaan valmistaa liikaa hyvin seuraavalle tasolle. 

Hyvin harvat 18-vuotiaat ovat taidollisesti, fyysisesti ja henkisesti valmiita NHL:n huipulle. Heidän takaraivoonsa on taottava realistinen näkemys siitä, millaiseen maailmaan ollaan astumassa. 

Ja sitten vasta työt alkavat. 

Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi, 22, ja Nashville Predatorsin Eeli Tolvanen ovat nostaneet profiiliaan rutkasti tällä kaudella. Puljujärvi kävi hakemassa välillä vauhtia Kärpistä ja Tolvanen Jokereista. 

Kakko, 20, on etenemässä saman kaltaista hidasta reittiä sillä erotuksella, että hän tuskin koukkaa Suomen kautta. 

Kakon kakkoskaudesta saattoi odottaa enemmän kuin tulokasvuodesta, mutta korona on rikkonut rytmiä pahasti. Ensin Kakko oli karanteenissa NHL:n oman protokollan takia, ja sen jälkeen virus iski häneen itseensäkin. 

Kymmenen päivää pois jäältä on pitkä aika tiiviissä NHL-tahdissa. 

Kakko on nyt takaisin kehissä, vahvempana kuin koskaan. 

Hyvä tästä vielä tulee. 

Lue myös:

    Uusimmat