Korona vei Kaapo Kakon voimat – "Vaikea siitä oli tulla takaisin"

Kaapo Kakko paljastaa: ei käsittänyt, mitä NHL:ssä vaaditaan – harjoituksissa odotti yllätys 0:59
Video: Kaapo Kakko tunnustaa, ettei käsittänyt NHL:ään siirtyessään, mitä taalaliigassa vaaditaan – "Ajattelin, että jatkan samasta, mihin Suomessa jäin."

New York Rangersin NHL-jääkiekkoilija Kaapo Kakko on ollut tällä kaudella kahdesti NHL:n koronaviruslistalla. Toisella kertaa suomalaishyökkääjä oli saanut koronatartunnan.

Pääkuvan video: Kaapo Kakko kertoo, ettei käsittänyt, mitä NHL:ssä vaaditaan – harjoituksissa odotti viime kaudella yllätys.

Kakko eristettiin ensimmäisen kerran Rangersin toiminnasta helmikuun alussa sittemmin vääräksi osoittautuneen koronapositiivisen testituloksen myötä, mutta myöhemmin helmikuussa virus iski Kakkoon.

Kakolle ilmoitettiin tuolloin asiasta aamulla. Rangersilla oli edessään vieraspeli Washington Capitalsia vastaan, mutta Kakko ei sitä koronapositiivisen tuloksensa myötä päässyt pelaamaan, vaan edessä oli karanteeni.

– Se tuli vähän vaikeaan kohtaan. En sitä miksikään tekosyyksi laita, mutta pääsin kuitenkin sitä ennen ykkös–kakkosketjuun ja pelaamaan paljon: peliaika oli 17–18 minuuttia. Vaikkei silloinkaan oikein pisteitä tullut, pääsin silti pelaamaan ja koutsit antoivat posia, tehottomuudesta kaukalossa kärsinyt Kakko kertoo MTV Urheilulle videoyhteyden välityksellä.

Kakko sanoo olleensa koronan myötä kymmenen päivää pois jäältä.

– Se on jo aika pitkä aika.

Kuumetta, flunssaa ja kovaa yskää

Kakon mukaan hänellä oli pientä kuumetta, flunssaa ja kovaa yskää. 20-vuotias katsoo, ettei koronatauti ollut hänellä pahimmasta päästä, mutta miestä se silti koetteli.

Kakko muistaa, että ensimmäisessä koronataukonsa jälkeisessä pelissä New Jersey Devilsiä vastaan jalat olivat kahdessa ensimmäisessä erässä "aika hapoilla". Ottelutaukoa kertyi lopulta kaksi viikkoa ja kaksi päivää.

– Vaikea siitä (koronasta) oli tulla takaisin. Muutama ihan hyvä peli tuli, mutta välillä on tuntunut, että aika hapoilla jäällä on ollut. Parempaan päin kuitenkin.

"Eri tavalla mennään kuin Suomessa"

New York Rangersin koko valmennusryhmä on tuoreeltaan ollut koronan myötä karanteenissa, ja virus on osunut pelaajistossa muihinkin kuin Kakkoon.

– Jotenkin tuntuu, että melkein jokainen sen tulee täällä läpi käymään ja sitten pelit jatkuvat normaalisti.

Kakko katsoo, ettei NHL liikaa varovaisuutta noudata, vaikka jokainen joukkue pelaa runkosarjassa otteluita poikkeusjärjestelyin vain oman divisioonansa joukkueita vastaan.

– Jos joku sen (koronan) saa, testataan vain loput ja ei muuta kuin pelaamaan. Eri tavalla mennään kuin Suomessa.

Siitä, mistä Kakko oman tartuntansa sai, hänellä ei ole aavistusta.

– Olen koettanut sääntöjen mukaan mennä, olla syömättä ulkona ja muuta. En tiedä, mistä mahtoi tulla, mutta ei sille tietty mitään mahda.

Kakon tilastorivi tältä kaudelta on 23 ottelua ja 2+2=4 tehopistettä.

Lue myös:

    Uusimmat