Kommentti: Kaapo Kakon tilanne vaatii kovia toimia – nykytie johtaa ongelmiin

3:16
Kaapo Kakko kommentoi NHL-syyskauttaan MTV Urheilulle 29. joulukuuta.

New York Rangersin tulokas Kaapo Kakko tarvitsee NHL-kaudelleen uutta piristystä, koska nykyinen tilanne alkaa uhata jo tulevaisuutta. MTV Urheilun Marko Leppänen arvioi, mikä palvelisi superlupauksen uraa parhaiten.

Kakko lähti valtavin odotuksin NHL-maailmaan, kakkosvarauksena ja maailmanmestarina. Hehkutukset lähtivät lapasesta laajalla rintamalla, myös itsellä.

Perillä iski vastaan betoniseinä. Enää ei laidan vierellä ollutkaan mahdollista suojata puolta minuuttia kiekkoa, kuten SM-liigassa Turun lentokentällä.

Kakko on saanut kauden aikana Rangersin hyökkääjistä kahdeksanneksi eniten peliaikaa. Eikä hän esityksillään ole toistaiseksi enempää ansainnutkaan. Plusmiinustilasto on hälyttävän huono (-19), vaikkei se tilasto pelaajan kyvyistä ehdotonta totuutta kerrokaan.

***

The Athletic päivittää sivuilleen juttua, jossa arvioidaan NHL-joukkueiden mahdollisuuksia playoffeihin. New York Rangersin todennäköisyys selviytyä jatkoon on kaksi prosenttia.

Tilanne antaa seuralle siimaa satsata tulevaisuuteen sekä pelaajakaupoilla että rooleihin liittyvillä järjestelyillä.

Enää ei tarvitse välttämättä rakentaa joka ilta ehdottomasti valmennuksen mielestä parasta ykkösketjua. Vähän voi katsoa jo eteenpäin.

Siinä voi piillä Kaapo Kakon mahdollisuus. Jos valmennusjohto vielä antaisi yhden mahdollisuuden, heittäisi suomalaisen ykkösketjuun ja katsoisi, että syntyykö jälkeä.

Huonoin vaihtoehto olisi nykyinen rooli, joka syö välillä vähän liiankin itsekriittisen nuoren itseluottamuksen pala palalta pois.

Ja tähän aihetunniste #puljujärvi.

***

Montreal Canadiensin johto teki oikean ratkaisun heittämällä toista kautta NHL:ää pelaavan Jesperi Kotkaniemen farmiin. Sama reitti tekisi hyvää Kakollekin, jos asema NHL-seurassa ei kohennu.

Ei farmikomennuksessa olisi mitään hävettävää. Vaikka NHL on leimallisesti nuorentunut, 18-vuotiaana lyövät läpi vain harvat ja valitut.

Tilannetta on vääristänyt, että NHL:ään on noussut teini-ikäisenä kymmenen vuoden aikana muutama spesiaalilahjakkuus. Connor McDavidin ja Auston Matthewsin kaltaista tulokasrynnistystä on eräreilua odottaa keneltäkään, ei edes Kaapo Kakolta.

Monet todella kovat hyökkääjät ovat joutuneet käymään farmin tai junnujen kautta, esimerkiksi pistepörssin ykkönen Leon Draisaitl, David Pastrnak, Mitch Marner ja Mikko Rantanen.

Rangers todennäköisesti roikottaa Kakon tilannetta siirtorajan loppuun asti. Yksi iso tekijä on loukkaantuneen hyökkääjän Chris Kreiderin tilanne. Jos Rangers myy hänet siirtorajalla, Kakolle voisi avautua isompi rooli.

Jos ei avaudu, on AHL oikea suunta.

Hartford Wolf Pack keikkuu koko AHL:n sarjataulukossa kolmantena. Kakko saisi pelata isossa roolissa runkosarjan lopun ja AHL:n playoffit, jotka ovat erittäin kehittävää jääkiekkoa NHL-uraa hamuavalle nuorelle.

***

Ja sitten alkaa se spekulointi MM-kisoissa pelaamisesta.

Oli Kakon ratkaisu mikä tahansa, sitä pitää kunnioittaa. Hänellä on takana lyhyeksi jäänyt treenikesä ja kova ensimmäinen kausi Pohjois-Amerikassa. Olisi enemmän kuin ymmärrettävää, jos Kakko jättää MM-kisat väliin.

Eiköhän hän viime keväänä hoitanut hommansa jo riittävän hyvin muutaman kevään pitimiksi.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja