Kaapo Kakon kuiva kausi ohi, osui kahdesti Rangersin voitossa – Sebastian Aho syötteli Columbuksen nurin

Jääkiekon NHL:ssä suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko sai kahdeksan pelin pisteettömän putken poikki tehdessään kaksi maalia New York Rangersin kotivoitossa. Buffalo Sabres kaatui Madison Square Gardenissa luvuin 3–5.

Kakon edellisestä NHL-maalista oli kulunut hurjat 19 ottelua. Kauden pisteet ovat 4+2=6.

Ensimmäinen erä oli maaliton, ja toisen erän alussa Buffalo meni 1–0-johtoon. Newyorkilaisilla ei pitkään nokka tuhissut, sillä päälle kolmen minuutin päästä Kakko sai kiekon buffalolaisten verkkoon Artemi Panarinin syötöstä. Panarin kiersi Sabresin maalin takaa ja syötti Kakolle, joka ohjasi joukkueensa tasoitusmaalin sisään tiukasta kulmasta.

Toisen maalinsa Kakko laukoi tyhjiin, kun peliaikaa oli jäljellä alle minuutti.

Buffalo on nyt hävinnyt 14 ottelua putkeen.

Aho tehoille kahdella syötöllä

Sebastian Aho puolestaan syötti kaksi maalia, kun Carolina Hurricanes kaatoi Columbus Blue Jacketsin luvuin 3–0. Aho oli mukana joukkueensa ensimmäisessä maalissa, jossa Brady Skjel sai kiekon Columbuksen verkkoon. Skjelin maali oli ensimmäisen erän ainoa.

Toisessa erässä Hurricanes kasvatti johtoaan kahdella maalilla. Aho oli syöttämässä niistä viimeistä.

Columbuksen maalilla Joonas Korpisalo sai kiekon kiinni 25 kertaa. Suomalaisvahtia kohti lauottiin 28 laukausta. Korpisalon carolinalaiskollega Alex Nedeljkovic pysäytti kiekon 19 kertaa.

Jäällä luisteli myös Columbuksen suomalaistähti Patrik Laine, joka jäi pisteittä. Peliaikaa Laineelle kertyi päälle 18 minuuttia.

Edmonton Oilersin ja Montreal Canadiensin kohtaaminen jouduttiin siirtämään liigan koronatoimien vuoksi. Montrealin kaksi pelaajaa, suomalaiset Joel Armia ja Jesperi Kotkaniemi, asetettiin liigan koronavirusprotokollaan, kirjoittaa urheilukanava ESPN. Armia ja Kotkaniemi ovat median mukaan ensimmäiset joukkueen pelaajat, jotka on asetettu protokollaan.

Koronavirukseen liittyvät poissaolot voivat johtua monesta syystä, esimerkiksi positiivisesta koronatestistä tai lähikontaktista taudin saaneen kanssa.