Näkökulma: HJK teki oivan valinnan – egoilun loputtava välittömästi!

Tuore päävalmentaja Toni Koskela ei saa suostua kompromisseihin HJK:ssa, kirjoittaa MTV Urheilun toimittaja Timo Innanen.

Oliko 36-vuotias helsinkiläinen lopulta ykkös- vai kolmosvaihtoehto Mika Lehkosuon seuraajaksi, sillä ei ole suurempaa merkitystä. HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti tietää totuuden tästä asiasta. Ehtikö Riihilahti sittenkin tarjota loppukauden kestävää sopimusta 1-2 ulkomaalaisvaihtoehdolle?

Koskela joutuu ja pääsee valtavan haasteen eteen. Hän on valmentajana vielä nuori mies, mutta toisaalta muutama kelpo näyttökin on takataskussa. Klubi 04:n sarjanousu Kakkosesta Ykköseen ja Rovaniemen Palloseuran sensaatiomainen hopea ovat kiistatta mainioita työnäytteitä.

Koskelaa ei tunneta varsinaisesti erinomaisena ihmisjohtajana, mutta silläkin saralla on tapahtunut edistystä hyvin lyhyessä ajassa. Nöyrä ja äärimmäisen työteliäs ex-pelaaja haluaa oppia koko ajan uutta ja hän on taktisesti erittäin valveutunut luotsi. Osa hänen lähipiiristään kuvailee häntä armottomaksi työnarkomaaniksi.

Klubissa Koskelan pitää osata ohjata ja hallita isojakin egoja. Esimerkiksi sarjan paras toppari Faith Friday Obilor ja puolustaja Rafinha ovat tulisia tapauksia, joita pitää osata käsitellä tiukastikin. Onko Koskelasta siihen? Se jää nyt nähtäväksi.

Entinen RoPS-luotsi heitti viime kaudella joukkueensa parhaan pelaajan Wato Kuaten ulos ryhmästä, kun hän kasvoi kollektiivia isommaksi. Onko hän valmis tekemään tarvittaessa saman helsinkiläisryhmässä? Onko hän valmis penkittämään konkareita? Syytä olisi.

Mitä todennäköisimmin hän rakentaa myös oman valmennustiiminsä täysin uusiksi, vaikka hän pyörittelikin asiaa kohteliaasti vielä eilen lehdistötilaisuudessa Telia-areenalla.

Tärkeää olisikin, ettei Koskela suostuisi pestinsä alkumetreillä mihinkään turhiin kompromisseihin. Tärkeää on näyttää kaikille heti alussa, kuka laivaa johtaa. 

Lue myös:

    Uusimmat