Kommentti: HJK:n huippuvärväys tuo pöhinää Suomen kentille

7:04
HJK:n puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen summasi joukkueen epäonnistuneen kauden.

Huuhkajien keskikenttäpelaaja Rasmus Schüller tuo panoksellaan rutkasti lisää laatua HJK:n keskisektorille, kirjoittaa MTV Urheilun toimittaja Timo Innanen.

Ruotsissa ja Yhdysvalloissa viime vuodet viilettänyt FC HooGeen kasvatti oli kotimaisten siirtomarkkinoiden himotuin vonkale, joka ui odotetusti HJK:n haaviin - tutkailtuaan ennen sitä ulkomaan kenttien vaihtoehtojaan. Myös HJK:n paikalliskilpailija FC Honka oli MTV Urheilun tietojen mukaan tiukasti entisen pelurinsa perässä.

Parhaassa peli-iässä olevan Schüllerin houkutteleminen Klubin riveihin ensi kaudeksi on kova temppu HJK:n toimitusjohtajalta Aki Riihilahdelta sekä päävalmentajalta Toni Koskelalta.

Erityisesti Riihilahti teki kesällä jopa hartiavoimin töitä sen suhteen, että Suomen jalkapallomaajoukkueen runkopelaaja vakuuttui siitä, että HJK:n paidassa hän pääsee pelaamaan jälleen vahvuuksillaan. Koskelan muovaama pelitapa puolestaan tulee tukemaan tunnollisen ja älykkään 8-paikan uurastajan pelillisiä ominaisuuksia.

Herran suurin vahvuus on ehdottomasti jykevän varma peruspelaaminen. Hän ei anna liukuhihnalta satumaisia avainsyöttöjä tai lauo näyttäviä osumia, mutta peliä mies ymmärtää äärimmäisen terävästi. Ulkomaan vuosinaan Schüller on saanut myös lisää fyysisyyttä otteisiinsa.

Suomenruotsalainen sopii HJK:n imagoon monella tapaa mainiosti ja ensi kaudella hän on iso nimi Veikkausliigassa, sillä hän pelannee kesällä mitä todennäköisimmin EM-kisoissa Suomen jalkapallomaajoukkueen miehistössä.

Viime karsinnoissa Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva antoi kohtalaisesti vastuuta pelaajalle, vaikka esitykset jättivät toisinaan toivomisen varaa. Tiettävästi Kanerva pitää Schülleristä kovasti, koska hän on ennen kaikkea huippuluokan joukkuepelaaja, joka antaa aina kaikkensa - eikä koskaan keikuta venettä.

Hän on omaksunut vanhemmiten myös kaivattuja johtajaominaisuuksia. Huuhkajien kannalta on luonnollisesti positiivista, että keskialueen raataja saa HJK:ssa keskeisen roolin ja paljon peliaikaa. Viime kaudella ryhmässä esiintyi muutamia patalaiskoja ulkomaalaispelaajia, jotka eivät pelanneet seuran logolle. Schüller tulee näyttämään päinvastaista esimerkkiä - ja se tarttuu myös muihinkin pelaajiin. Kannattajilla on nyt syytä riemuun.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja