HJK teki kovan ratkaisun ja antoi potkut Mika Lehkosuolle – näin Aki Riihilahti perustelee päätöstä

Helsingin Jalkapalloklubi vapautti päävalmentajan Mika Lehkosuon tehtävästään keskiviikkona. Hänen tilalleen pestattiin Rovaniemen Palloseuran päävalmentajana toimineen Toni Koskela. Näin HJK perustelee potkuja. 

HJK:n päätös on kova, mutta odotettu ratkaisu. HJK on kontannut läpi alkukauden, ja se seilaa tällä hetkellä kahdeksan voitottoman ottelun putkessa.

– Olemme huomanneet, ettei homma toimi. Olemme yrittäneet olla avuksi ja koettu yhteinen tuska siitä, että ei olla saatu tuloksia ja muutosta esityksiin, jotka ovat olleet tulosten taustalla. Se (potkut) kävi viime viikkoina suhteellisen selväksi, seuran toimitusjohtaja Aki Riihilahti kommentoi päätöstä tiedotustilaisuudessa. 

– Haluamme uuden alun ja muutoksen joukkueelle. Haluamme ja uskomme, että Tonin johdolla saamme pikaisen muutoksen siihen, – ensinnäkin tähän kauteen –, mutta ilman, että kompromissataan sitä, mitä seura haluaa olla, tulee olemaan jatkossa, ja mitkä seuran strategiset tavoitteet ovat. Koimme, että tämä on paras vaihtoehto.

HJK oli jo ehtinyt aloittamaan kauden 2020 valmentajan etsinnän, mutta joutui aikaistamaan tuota.

– Kun tilanne tuli tähän, jouduimme tuota suunnitelmaa kiirehtimään sitä prosessia. Päätimme tehdä sen nyt, jotta voimme saada muutoksen tähän kauteen, hän jatkoi. 

Lehkosuo toimi HJK:n päävalmentajana vuodesta 2014 lähtien. Hän saavutti seurassa kolme Suomen mestaruutta, kolme Liigacupin voittoa, sekä johdatti HJK:n Eurooppa Liigan lohkovaiheeseen.

– Hän on erinomainen valmentaja, vienyt meidän harjoittelukulttuuriarjen korkealle ja sellaiselle tasolle, jota on Suomessa harvoin nähty. Tarve muutokselle oli vähintään yhtä paljon seurajohdon, koko valmennustiimiin ja pelaajien vastuulla, Riihilahti totesi. 

Riihilahti uskookin, että Toni Koskela on oikea mies johtamaan HJK:n kurssin muutosta. 

– Hän tuntee sarjan ja pelaajat. Ja hän pystyy tuomaan meidät takaisin siksi joukkueeksi, mitä haluamme olla.

Lue myös:

    Uusimmat