Kommentti: Pitäisikö HJK:n päävalmentajan saada potkut?

Toni Koskelan aikakausi HJK:n päävalmentajana alkoi sangen hyvin, mutta sen jälkeen on ollut vaikeaa, kirjoittaa MTV Urheilun Timo Innanen.

On selvää, että Toni Koskelalla on HJK:n seurajohdon täydellinen luottamus, vaikka loppukaudella joukkueen ilonaiheet Veikkausliigassa ovat olleet vähissä. Rovaniemen Palloseurasta kesken kauden tullut 36-vuotias luotsi ei ole onnistunut muovaamaan joukkiosta yksilöitä tiivistä kollektiivia, joka puhaltaisi yhteen hiileen.

Uudet hankinnat Petteri Forsell, Tim Väyrynen ja William Parra eivät ole lunastaneet heihin kohdistettuja odotuksia. Voi hyvinkin olla, ettei kukaan kolmikosta jatka ensi kaudella seurassa, vaikka esimerkiksi Väyrysen sopimus kattaa vielä ensi kauden.

Yhtä kaikki, Klubi voisi pelastaa kauttaan yltämällä vielä eurokentille.

Helppoa se ei tule olemaan, sillä FC Honka on ollut syyskaudella yksi sarjan parhaista joukkueista. Ennen kaksiosaista ”finaalia” pitäisi kaatua vielä FC Lahti ja IFK Mariehamn tai HIFK.

Koskelan osaaminen punnitaan toden teolla silti vasta ensi kaudella, kun hän saa alusta asti käsiinsä oman näköisensä miehistön. Pelaajarekrytointien täytyy onnistua myös ensi kautta silmällä pitäen paljon paremmin. Kompromisseihin ja virhearvioihin ei ole varaa.

Koskela on kiistatta Suomen lupaavimpia valmentajia, jota pelaajat arvostavat kovasti. HJK:n kannattajat ovat ymmärrettävästi kärsimättömiä, mutta puikoissa on pätevä tekijä. Kuitenkin on selvää, että ensi keväästä lähtien vain tulokset ratkaisevat. Mitään tekosyitä ei ole.

Lue myös:

    Uusimmat