Mainos

Näitä vääryyksiä teet kehollesi joka päivä – ilman, että edes tajuat asiaa

Oletko tullut ajatelleeksi, että niinkin yksinkertaisilla asioilla, kuten suihkussa käynnillä ja hengittämisellä on suuri vaikutus hyvinvointiimme. 

Monesti arkemme rullaa melkoisella autopilotilla. Heräämme ja suoritamme päivän rutiinit sen enempää niitä miettimättä. On olemassa kuitenkin asioita, joihin meidän tulisi kiinnittää aiempaa enemmän huomiota. Näillä pieniltä tuntuvilla valinnoilla on nimittäin hurja vaikutus jokapäiväiseen hyvinvointiimme.

Kuinka moneen seuraavista tyypillisistä virheistä sinä sorrut päivittäin?

Hengität liian pinnallisesti

Kovinkaan moni meistä ei kiinnitä huomiota hengitykseensä, ja juuri tästä syystä teemmekin sen usein väärin. Moni meistä hengittää niin sanottua rintahengitystä, jossa ihminen käyttää hengittämiseen ainoastaan keuhkojen yläosaa. Parempi tapa olisi kuitenkin hengittää vatsahengitystä, jossa keuhkot pääsevät täyttymään kokonaan. Tämä syvempi hengitystapa lievittää tutkitusti stressiä, laskee verenpainetta ja parantaa kestävyyttä.

Hengittäminen ei ole niin helppo asia kuin voisi luulla, näin teet sen oikein. 

Treenaat liian usein

Vaikka liikunta on hyvästä, liika on liikaa. Erään tutkimuksen mukaan urheilu kuutena kertana viikossa voi saada kehosi ylirasitustilaan. Alabaman yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan kohtuullinen määrä, neljä liikuntakertaa viikossa, kehittää kuntoasi ilman negatiivisia vaikutuksia. 

Käytät vääränlaisia kenkiä

Jalkaongelmat eivät ole ainoita haittoja, joita vääränlaiset kengät voivat aiheuttaa. Jos kenkäsi ovat huonot, se voi heijastua terveyteesi niska- ja selkäkipuina. Kunnon kenkiin kannattaa sijoittaa, sillä kengät on paljon helpompi vaihtaa kuin nivel.

Peseydyt liian usein

Jatkuva hiusten pesu saa päänahkasi tuottamaan entistä enemmän öljyä, jolloin hiuksesi rasvoittuvat aiempaa helpommin. Tämän lisäksi pitkä, kuuma suihku kuivattaa ihoasi ja altistaa tulehduksille, sillä suihku poistaa lian lisäksi iholtasi myös joukon hyviä bakteereita. Älä siis pese hiuksiasi aivan joka päivä ja vältä turhaa suihkussa ravaamista. 

Käytät vaatteita, jotka olet pessyt likaisessa pesukoneessa

Vaatteesi eivät välttämättä ole yhtä puhtailta, miltä ne näyttävät, sillä pesukoneeseen kerääntyy hurjia määriä bakteereita ja likaa, jollet puhdista sitä säännöllisesti. Kaikki tämä lika siirtyy seuraavaan pyykkierääsi ja likaa puhtaiksi luulemasi vaatteet. Saatat siis tälläkin hetkellä pitää päälläsi paitaa, jonka edellisessä pyykissäsi olleet alushousut ovat lianneet.

Nukut liikaa tai liian vähän

Univaje vaikuttaa aivoihimme monella tapaa. Jos et saa seitsemää tuntia unta yössä, voit kärsiä muistiongelmista, luovuuden puutteesta ja tunne-elämän ongelmista puhumattakaan useista fyysisistä riskeistä. Kannattaa tiedostaa, että ihminen ei voi nukkua varastoon, vaan kaikki se univaje jonka olet itsellesi kerännyt, on jo ehtinyt aiheuttaa vahinkoa.

Yllättävää kyllä, tutkimusten mukaan myös liian pitkillä unilla on todettu olevan samankaltaisia vaikutuksia.

Istuminen

Riippumatta asennosta, liian pitkän istumisen on todettu aiheuttavan vakaviakin terveysongelmia. Muista siis pitää huolta siitä, että liikut edes vähän kerrallaan pitkin päivää. Jo pelkkä kävely käytävän päästä päähän on parempi kuin ei mitään.

Istutko sinä työpöytäsi ääressä oikein? Tarkista asia videolta. 

0:48

Syöt liian ehdottomasti

Rasvan tai hiilihydraattien poistaminen ruokavaliosta voi kuulostaa hyvältä idealta, mutta tosiasia on, että kehosi tarvitsee näitä molempia toimiakseen kunnolla. Hiilihydraatit antavat lihaksillesi energiaa työskennellä, rasva puolestaan pitää muistisi terävänä ja aivosi kunnossa. Älä luovu näistä siis kokonaan, vaan valitse lautasellesi täysjyvää ja hyviä pehmeän rasvan lähteitä.

Lähde: LittleThings  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.