Näitä nuoret toivovat lahjaksi tänä keväänä

Kevään juhlat lähestyvät ja monet tuskailevat lahjan hankinnan kanssa. Kauppojen runsas tarjonta aiheuttaa valinnanvaikeuden ja monen on vaikea tietää, mitä nykynuori oikeasti haluaa.

Raha on edelleen monien nuorten ykköslahjatoive, mutta sen lisäksi tämän kevään lahjatrendeissä korostuvat elektroniikka sekä keittiön pienkoneet, kuten blenderit ja jäätelökoneet. Nuoret arvostavatkin lahjoissa eniten käytännöllisyyttä.

Myös lahjakortit ovat kasvattaneet suosiotaan. Monet haaveilevat matkasta ulkomailla, johon ehkä itsellä ei muuten olisi varaa. Lisäksi omien suosikkiliikkeiden lahjakortit ovat toivottuja, sillä silloin nuori saa varmasti itseään miellyttävän lahjan. Epämieluisat lahjat jäävät usein kaappiin lojumaan.

Nuoret ovatkin hyvin tarkkoja siitä, että lahja on juuri oikeanlainen ja vastaa toiveita. Tämä näkyy erityisesti esimerkiksi elektroniikassa.

- Moni käy ennakkoon katsomassa, mitä kaikkea haluaisi. On tärkeätä valita oikea väri ja oikea malli, 1Store-elektroniikkaliikkeessä myymäläpäällikkönä työskentelevä Kimmo Salminen sanoo.

Lahjakortilla myös elämyksiä

Myös vaihtoehtoiset lahjat ovat nykyään suosittuja. Tavara- ja rahalahjojen rinnalle ovat tulleet erilaiset elämyslahjakortit ja yhä useampi toivookin lahjaksi ainutlaatuista kokemusta. Eniten myydyimpiä elämyksiä ovat tällä hetkellä Dinner in the Sky eli illallinen yläilmoissa sekä lento kevytlentokoneella.

- Elämykset muistaa ainakin loppuelämän ajan, ja ne jäävät mieleen. Se ei ole mikään ihan tavallinen lahja, sanoo tuore ylioppilas Veronica Vilpo.

Ihan kaikki lahjat eivät kuitenkaan miellytä nuoria. Vaikka monet sanovat lahjan idean olevan tärkein, löytyy joukosta silti muutamia inhokkeja. Vähiten nuoret toivovat kirjoja, sillä ne jäävät usein lukematta. Nuoret eivät halua lahjaksi myöskään vaatteita, sillä muiden ei uskota osaavan ostavan oikeanlaisia.

- Jos mummo lähtee ostamaan mulle mekkoa, niin siitä ei välttämättä tule ihan mieleistä, naurahtaa ylioppilaaksi valmistuva Oona Jokinen.

Tuoreet ylioppilaat painavat lakit päähänsä tämän viikon lauantaina. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja