Näitä elektroniikkalaitteita povataan Black Fridayn hittituotteiksi – "Noussut monen tuotekategorian ostokriteerinä ykköseksi"

Kaksivaiheinen tunnistautuminen on helppo keino parantaa omaa tietoturvaa 0:47
KATSO MYÖS VIDEO: Älä unohda tietoturvaa netissä! Kaksivaiheinen tunnistautuminen auttaa.

Näiden tuotteiden kaupan ennakoidaan käyvän kuumana Black Fridayna!

Perjantaina 25. marraskuuta koittaa tarjoushulinapäivä Black Friday, jota on sanottu vuoden suurimmaksi ostospäiväksi. MTV Uutiset kysyi Verkkokauppa.comilta, Gigantilta, Powerilta, Keskolta ja S-ryhmältä, mitä tuotteita ne ennakoivat tämän vuoden Black Fridayn elektroniikkapuolen hiteiksi.

Black Fridayn jälkeisenä maanantaina koittaa vielä Cyber Monday, joka perinteisesti on ollut elektroniikan myynnin superpäivä.

Kuulokkeet ja pelitarvikkeet kiinnostavat

Tänä vuonna hittituotteiksi povataan etenkin kuulokkeita ja kaiuttimia. Lisäksi pelaamiseen liittyvät tuotteet näyttäisivät kiinnostavan kuluttajia.

Muun muassa pelituolien ja rattipolkimien ennakoidaan kiinnostavan. Powerin markkinoinnista vastaava Iida Kinnunen kertoo, että pelinäytöille näyttäisi olevan kovasti kysyntää.

Pelikoneetkin ovat monen ostoslistalla. Tosin uusimmasta PlayStation-mallista haaveileva voi joutua jälleen pettymään.

– PlayStation 5-pelikonsolille olisi hurja kysyntä, mutta valitettavasti saatavuus tulee olemaan todella huono joulun ajan, sanoo viestintäpäällikkö Lauri Kutila Verkkokauppa.comista.

Myös kodintekniikalla vahva suosio

Kodintekniikan odotetaan kiinnostavan tänäkin vuonna. Suurta suosiota ennakoidaan robotti- ja varsi-imureille. Gigantin myyntijohtaja Niko Sandström kertoo, että kahvikoneet trendaavat.

Olemme aiemmin kertoneet, että airfryereita povataan joululahjahitiksi. Ne näyttäisivät olevan suosiossa Black Fridayna, jolloin tehdäänkin paljon joululahjaostoksia.

Hinnan merkitys korostuu

Energiakriisi ja inflaatio tuntuvat kuluttajien kukkaroissa. Ihmisten ennakoidaan olevan entistä tarkempia siitä, mihin rahansa käyttävät.

Keskolta asiaa kommentoi K-Citymarketin näkökulmasta valikoimapäällikkö Mikko Saajakari:

– Tänä vuonna tarjousten merkitys on noussut asiakkaillemme entistä tärkeämmäksi ja Black Friday näyttää kiinnostavan asiakkaitamme todella paljon, hän sanoo.

S-ryhmän kodin ja viihteen myyntipäällikkö Matti Viitanen kertoo, että kodintekniikan ja elektroniikan kysynnän ennakoidaan edelleen olevan vahvaa. Viitanen ennakoi, että taloustilanne näkyy todennäköisesti edullisempien vaihtoehtojen suurempana myyntinä.

– Yllättäjänä uskomme varavirta-asemien kysynnän olevan kovaa, sanoo Viitanen.

Energiatehokkaat kodinkoneet kiinnostavat

Energiatehokkaat kodinkoneet näyttäisivät tänä vuonna kiinnostavan kuluttajia kovasti. Gigantin Sandström arvelee, että moni vaihtaa vanhan kodinkoneen kuten pesukoneen, kuivausrummun tai jääkaapin energiatehokkaampaan malliin. 

– Sähkön hinnan kallistuessa etenkin energiatehokkaat kodinkoneet kiinnostavat ihmisiä, hän sanoo.

Näin kommentoi Kutila Verkkokaupasta:

– Asiakkaat ovat maailmantilanteen seurauksena tarkempia ostoksissaan kuin koskaan. Kaikessa mennään tarve edellä ja panostetaan energiatehokkuuteen, kotiautomaatioon ja kestävään kuluttamiseen. Tuotteiden pitkäikäisyys on noussut monen tuotekategorian ostokriteerinä ykköseksi, hän sanoo.

– Kukaan ei halua tehdä Black Fridayna hutiostosta. Tuotteet tutkitaan tarkasti niin arvostelujen kuin huoltoprosenttien osalta.

KATSO MYÖS: Kannattaako älykellon pillin mukaan treenata ja nukkua? Tätä mieltä on lääkäri.

Moni treenaa ja nukkuu älykellonsa ohjeiden mukaan – kannattaako se? Lääkäri kertoo, voiko laitteiden dataan luottaa 1:40
Lääkäri paljastaa, mitä älylaite oikeasti kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat