Näitä asioita anopin ja miniän ei kannata toisilleen sanoa: "Siinä häviävät kaikki"

Parisuhdeviikko alkaa - terapian avulla ongelmia selättänyt pariskunta kertoo kokemuksistaan 10:31
KATSO MYÖS: Pariskunta kertoo, miten terapia auttoi selättämään ongelmia.

Anopin ja miniän välit voivat olla pulmalliset. Amerikkalaisterapeutti kertoo viisi virhettä, joita kummankaan ei kannata tehdä.

Amerikkalainen terapeutti ja parisuhdeneuvoja Leslyn Kantner kertoo TikTok-tilillään ihmissuhdevinkkejä. Hän julkaisi syksyllä parikin videota liittyen anopin ja miniän väliseen suhteeseen.

Vinkit miniälle

Ensimmäisellä videolla hän kertoo, mitä asioita ei koskaan miniänä tekisi terapeuttikokemuksensa perusteella.

Tämän videon ensimmäinen ohje on, että anopin kanssa ei tarvitse kilpailla. Kantner muistuttaa, että läheisen sydämessä on tilaa sekä kumppanin että vanhemman rakkaudelle.

– Kyseessä ei ole kilpailu, hän sanoo.

Toinen Kantnerin anoppiohje on muistutus siitä, että lapsen alkaessa seurustella voi äiti tuntea surua siitä, että lapsen elämässä hän jää sivuun kumppanin astuessa keskiöön. Kantner sanoo, että tästä voi tulla äidille surua ainakin hetkellisesti.

– Osoita hieman myötätuntoa, vinkkaa Kantner.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Kolmas Kantnerin ohje liittyy rajojen asettamiseen. Anopille ja muillekin perheenjäsenille kannattaa tehdä ajoissa selväksi, millaiset ovat sinun ja kumppanisi rajat.

Neljäs Kantnerin ohje on, että omaa perhettä ei tulisi priorisoida kumppanin perheen edelle. Hänen mukaansa ulkopuolelle jäämisen tunteesta seuraa mielipahaa.

Kantnerin viimein ohje miniälle on, että kumppanista ei kannata valittaa tämän äidille. Hänen mukaansa äidit sietävät lapseltaan paljon enemmän. Valittamisesta voi seurata vain se, että äiti loukkaantuu ja sinä koet, että tunteitasi vähätellään.

– Siinä häviävät kaikki, hän uskoo.

Alla olevalla videolla kerrotaan, kuinka estetään parisuhdekriisi lomalla. Juttu jatkuu videon alla.

Miten estää parisuhdekriisi lomalla? Asiantuntija vastaa 0:44
Syntyykö lomalla parisuhdekriisi? Näin sen voi estää. Video kesältä 2022.

Vinkit anopille

Kantner on julkaissut myös videon siitä, mitä ei terapeuttikokemuksensa perusteella anoppina tekisi. Tälläkin videolla on viisi vinkkiä.

Kantnerin ensimmäinen ohje on, että lapsen kumppanivalintaa ei koskaan pidä kritisoida eikä tapaa, jolla he ovat yhdessä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Toisena hän ohjeistaa, että anopin ei tulisi koskaan pyytää lastaan asettumaan omalle puolelleen tämän puolisoa vastaan.

Kolmantena hän toteaa, että anoppi ei saa koskaan mennä aikuisen lapsensa ja tämän kumppanin luo kylään ilmaan lupaa tai kutsua.

Neljäs Kantnerin vinkki liittyy vanhemmuuteen. 

– Älä rupea neuvomaan heitä vanhemuusasioissa, elleivät he pyydä neuvoja. Omaa viisautta saa toki saa, jos heillä on kysyttävää..

Viimeisenä vinkkinä Kantner antaa sen, että anopin ei tulisi koskaan vaatia aikuista lastaan ja tämän kumppania viettämään aikaa tai lomia kanssaan. 

Anopin ja miniän välinen suhde voi aiheuttaa pulmallisia tilanteita. Toisaalta esimerkiksi MTV Uutisten haastatteleman terapeutti Jouni Pölösen mukaan ajatus hankalasta anopista on vahvasti ihmisten mielissä vallitseva stereotypia. Hän kertoi myös näkemyksensä siitä, voiko anopin luo jättää menemättä, jos se ahdistaa.

Vastaa lukijan lähettämään kysymykseen alla

Lue myös:

    Uusimmat