Mainos

Naisten Internet-kahvila suljettiin siveettömänä Mekassa

Muslimien pyhän kaupungin Mekan viranomaiset ovat sulkeneet erään naisten Internet-kahvilan "moraalisista syistä", saudiarabialainen sanomalehti kertoo. Viranomaisten mukaan kahvila palveli "siveettömiä tarkoituksia". -Havaitut asiat ovat sekä meidän uskontomme että perinteidemme vastaisia, sanoo kansalaisoikeusministeriön jäsen Brigadier Yussuf Matter.

Muslimeita on maailmassa arviolta 1,2 miljardia

Paikallinen oikeuslaitos on myöntänyt luvan sulkea muitakin Internet-kahviloita. Erityisesti niitä, joita on epäilty käytettävän "vääriin tarkoituksiin".

Kahvila oli suosittu Mekan uudenaikaisessa kaupunginosassa Aziziahissa asuvien jatko-opiskelijoiden keskuudessa. Mekkalainen opiskelija Hayat Mohammad, jolla ei ole omaa nettiyhteyttä syyttää kahvilan henkilökuntaa hitaasta toiminnasta.
-Heidän olisi pitänyt ajaa pois ongelmia aiheuttavat ihmiset.

Hayat Mohammad käytti kahvilan sähköpostia pitääkseen yhteyttä sukulaisiinsa Yhdysvalloissa. Nyt hän aikoo etsiä maasta jonkun toisen pelkästään naisille tarkoitetun Internet-kahvilan.

Internet-kahviloita on syntynyt kuin sieniä sateella koko Saudi-Arabiassa, myös pyhissä kaupungeissa Mekassa ja Medinassa. Kahvilat ovat nuorisolle tapaamispaikka ja ikkuna maailmaan. Kuningaskunnassa on rekisteröity yli 100 000 Internetin käyttäjää julkisten Internet-palveluiden ensimmäisen vuoden aikana.

Pääsy monille www-sivuille, erityisesti pornosivuille, on Saudi-Arabiassa ja muissa arabivaltioissa estetty. Myös teatteri, elokuvat, baarit, yökerhot ja muut länsimaiset huvitukset ovat kiellettyjä Saudi-Arabiassa, joka noudattaa tiukasti islaminuskoa.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.