Näistä syistä suomalaiset masturboivat: "Jos ihminen ei harrasta pitkiin aikoihin seksiä..."

Kaalimadon kyselytutkimukset paljastavat, että suomalaisten into itsetyydytykseen on kasvanut.

Siinä missä vuoden 2018 kyselytutkimus paljasti, että 35 prosenttia suomalaisista masturboi vähintään kerran viikossa, Kaalimadon tuore tutkimus paljastaa luvun kasvaneen 41 prosenttiin.

Innokkaimpia itsensä tyydyttäjiä ovat tämän tutkimuksen perusteella 18–24-vuotiaat, joista lähes puolet nauttii oman käden oikeudesta jopa useamman kerran viikossa. Ja mikseivät nauttisi, tuohan itsetyydytys nautinnon lisäksi myös lukuisia hyötyjä terveydelle!

– Itsetyydytys on osa aktiivista seksielämää. Joillekin se on tapa kompensoida yhdyntöjä, ja osalle taas tapa tuottaa seksuaalista nautintoa itselleen yhdyntöjen ohella, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo tiedotteessa.

Miesten ja naisten välillä löytyy eroja tässäkin asiassa. Miehet ovat tutkimuksen mukaan innokkaampia tyydyttämään itsensä, sillä miesvastaajien joukosta kerran viikossa tai useammin kertoi masturboivansa 55 prosenttia, naisista vain 27 prosenttia.

– Miesten seksuaalisuus on ollut huomattavasti pidempään hyväksyttyä ja se näkyy vielä tänäkin päivänä asenteissa, kasvatuksessa ja toiminnassa. Miehet aloittavat yleensä naisia nuorempana itsetyydytyksen ja he kokevat keskimäärin naisia enemmän seksuaalista halua, Lavikainen kertoo.

Aina silloin, kun mieli tekee!

Suomalaiset vastasivat myös kysymykseen siitä, millaisia ovat tilanteet, joissa itsetyydytystä harrastetaan. Jopa 63 prosenttia tuhannen vastaajan joukosta kertoi harrastavansa sooloseksiä yksinkertaisesti aina silloin, kun sitä tekee mieli. 28 prosenttia vastaajista piti masturbaatiota rentoutumiskeinona, ja 26 prosenttia kertoi turvautuvansa sooloilemaan ollessaan pidempään erossa kumppanistaan.

Ei muutakaan tekemistä? Itsetyydytys oli ase tylsyyttä vastaan 15 prosentille vastaajista. Joka kymmenes purki puolestaan itsetyydytyksen avulla paineitaan. 

"Jos ihminen ei harrasta pitkiin aikoihin seksiä..."

Itsetyydytyksen ei myöskään koeta vähentävän seksihaluja. 38 prosenttia koki, ettei masturbaatio vaikuta haluihin, ja yli viidennes koki seksihalujen jopa kasvavan. 

– Jos ihminen ei harrasta pitkiin aikoihin seksiä, saattaa energia kanavoitua johonkin muuhun, kuten työntekoon. Itsetyydytys ja siihen liittyvät orgasmit tuottavat puolestaan parhaimmillaan nautintoa ja mielihyvää ihmiselle, ja se osaltaan myötävaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvän olon tunteeseen, seksuaaliseen itsetuntoon sekä seksihalujen määrään, Lavikainen selittää.

Lue myös uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Kaalimato

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja