Mainos

Naisnäyttelijän oikeudenkäynti: Riita Facebook-viestistä johti puukotukseen

Helmikuussa tapahtunutta öistä puukotustapausta puidaan tänään Oulun käräjäoikeudessa.

Syyttäjä vaati Oulun kaupunginteatterin naisnäyttelijälle rangaistusta tapon yrityksestä, törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä vammantuottamisesta.

Nainen löi avopuolisoaan kaupunginteatterin näytelmän ensi-illan päätteeksi pariskunnan yhteisessä asunnossa Oulussa. Lyönti tapahtui sahateräisellä keittiöveitsellä rinnan oikealle puolelle. Isku oli syyttäjän mukaan hengenvaarallinen.

Riitaa Facebook-viestistä

Sekä uhri että syytetty työskentelevät Oulun kaupunginteatterissa.

Uhrin kertoman mukaan pariskunnalla oli ollut riitaa jo päivällä ennen ensi-iltaesitystä Facebook-viestistä. Riidan jälkeen nainen oli mennyt esitykseen, jota uhri oli käynyt vapaailtanaan katsomassa.

Yöllä esityksen jälkeen riita jatkui pariskunnan asunnolla. Nainen oli mennyt keittiöön ja palannut sieltä veitsi kädessä. Uhri halusi lopettaa riidan ja oli ollut lähdössä ulos haukkaamaan happea.

- Nousin yhtäkkisesti ja ripeästi ylös sängyn päädystä lähteäkseni. Tällöin veitsi upposti paljaaseen rintaan.

Riita loppui siihen.

- Tunsin piston mutta en tuntenut aluksi kipua ollenkaan, kipu alkoi vasta hetken kuluttua, kertoo uhri.

- Soitin itse ambulanssin ja kävelin siihen itse.

Avopuoliso ei vaadi rangaistusta

Ambulanssissa uhri kertoi puolisoaan suojellakseen haavan aiheutuneen vahingossa, koska hänellä oli huoli siitä kuinka puolisolle käy, jos asia tulee julki.

Vasta lääkärin kanssa käydyn keskustelun jälkeen asiasta ilmoitettiin poliisille. Sairaalassa uhri oli puhaltanut 1,09 promillea. Myös syytetty oli nauttinut alkoholia. Hänellä on vahvan humalatilan vuoksi hatarat muistikuvat tilanteesta.

Pariskunta on tuntenut toisensa kolmisen vuotta, ja suhde on kestänyt reilun vuoden. He saapuivat yhdessä käräjäoikeuden käsittelyyn.

- Rankempaa ja stressaavampaa tämä elämä on tapahtuman jälkeen ollut, mutta olemme puineet ja pohtineet vahinkoa, uhri kertoo.

Avopuoliso ei vaadi rangaistusta naiselle.

- Näkisin että nainen oli leikannut pahvista viinitonkkaa keittiössä veitsellä ja luulen, että siksi hänellä oli veitsi kädessään, uhri kertoo.

Syytetty: Ei tahallista tappamistarkoitusta

Syytetty katuu syvästi tekoa ja katsoo että syyte pitäisi hylätä.

Hän kiistää tapon yrityksen eli sen, että hän oli tahallisesti yrittänyt tappaa. Hän kiistää myös lyöneensä sekä sen että olisi ollut tietoinen siitä, että lyönneistä oli saattanut aiheutua sellaiset vammat, että niihin voisi kuolla. Hän kiistää myös törkeän pahoinpitelyn, mutta myöntää vammantuottamuksen.

Käräjäoikeudessa kiistelläänkin tänään teon tahallisuudesta ja tekojen törkeysasteesta. Asiasta annetaan päätös iltapäivällä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.