Naisleijonien ykköstähti Noora Räty avaa muutaman vuoden takaista kohutapausta – "En osannut käsitellä sitä oikein"

Naisleijonien pitkäaikainen huippuvahti Noora Räty joutui vuonna 2016 erikoisen tapauksen keskiöön, kun häntä ei valittu maajoukkueeseen loukkaantumisen vuoksi. Kummallinen tapahtumasarja oli jäädyttää päävalmentaja Pasi Mustosen ja Rädyn välit täysin. Räty avaa tapahtumia Tulosruudun Viikon Vieraana.

Räty jäi vuonna 2016 maajoukkuekomennukselta sivuun loukkaantumisen vuoksi. Räty kuitenkin pelasi hetkeä myöhemmin silloisen joukkueensa KJT:n riveissä Suomi-sarjaa, mikä käynnisti aikamoisen kalabaliikin Mustosen ja Rädyn välille. Mistä erikoinen tapahtumasarja sitten johtui?

– Se oli ihan puhtaasti kommunikointivirhe. Viestiä ei vaihdettu tarpeeksi lääkärin, valmentajan ja pelaajan välillä, mikä johti väärinkäsityksiin. Jos valmentajan ja pelaajan välillä ei ole luottamusta, silloin pelaajaa ei myöskään voi valita, Räty selventää kolmen vuoden takaista tapausta Antero Mertarannan haastattelussa.

Lopulta tapahtumaketju johti siihen, että Rätyä ei valittu vuoden 2016 MM-kisoihin laisinkaan, mikä oli Rädylle kova kolaus, sillä myös edellisvuoden kisat olivat jääneet väliin loukkaantumisen vuoksi.

– Kyllä siinä oli selkäkarvat pystyssä hetken, mutta kun tilannetta pystyi katsomaan uusin silmin, niin kyllä aloin ymmärtämään, miksen edes ansainnut paikkaa joukkueessa, Räty kertoo.

Vielä tänä päivänäkin Naisleijonien päävalmentajana toimivan Mustosen ja Rädyn välit on kuitenkin nyt täysin kunnossa. Jälkeenpäin ajateltuna tilanne olisi voinut sujua paremminkin jo tapahtumahetkellä.

– Ehkä sekin sai väärät mittaskaalat, kun itse tunneihmisenä reagoi vähän väärin, enkä ehkä osannut käsitellä sitä oikein. 

– Heti sinä keväänä soiteltiin ja puhuttiin asiat halki. Siitä lähtien on mennyt tosi hyvin, ja molemminpuolinen luottamus on sata prosenttia, Räty kuvailee välejään Mustosen kanssa.

Noora Räty tänään Tulosruudun Viikon vieraana. Lähetys alkaa kello 22.25.

Lue myös:

    Uusimmat